Gå til sidens hovedinnhold

En god og saklig debatt

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

« Svelvik blant de dårligste på kommunikasjon med innbyggerne: – Tar det på høyeste alvor» skriver Svelviksposten 18. februar. Tre dager tidligere hadde jeg et meningsinnlegg på nettutgaven som inviterte til debatt omkring Grunnane industriområde vs. Grunnane naturreservat , og som startet med et gjerde langs kyststien på Bokerøya tidligere i år.

Men jeg må si det ble underlig stille. Spørsmålene jeg stilte 15. februar løftes nå til en større debatt, - 21. februar varslet Svelvik kommune oppstart om arbeid med reguleringsplan og høring av forslag til planprogram for Grunnane næringsområde.

I dokumentet som nylig ble lagt ut til offentlig innsyn på Svelvik kommune sine hjemmesider, finner jeg svar på noen av spørsmålene jeg stilte, men i første omgang ønsker jeg ikke å besvare disse spørsmålene selv.

Jeg ønsker å gi Svelvik kommune en anledning til å vise at de har blitt bedre på kommunikasjon med sine innbyggere. Det er fordi jeg tror det er vesentlig med god offentlig samfunnsdebatt omkring viktige saker i lokalsamfunnet vårt, - spesielt med tanke på at det nå er flere større saker på dagsordenen med hensyn til miljø og samfunnsutvikling.

Jeg håper derfor debattsidene i Svelviksposten kan bli fyldigere og med saklige og gode argumenter fra flere hold, - både for å demme opp for økt polarisering og til tider usaklig debatt i sosiale medier, men også for å få mer innblikk og forståelse for hva som foregår på politisk nivå.

Det hadde vært interessant om vi kunne få til en offentlig debatt hvor det ikke handler om hvem som har rett og hvem som tar feil, men en nyansert debatt som kan føre til nye tanker som gir rom for utvikling både hos enkeltindividet og oss som lokalsamfunn.

Les også

Utvidet vern av Grunnane er mulig

 

Personlig har jeg valgt å ikke delta i debatter i sosiale medier, - både fordi det til dels er ukritisk bruk av kilder, men også fordi debatter i sosiale medier oftere fører til polarisering, dvs. ytterpunkter uten forståelse for hverandre, og større og mindre grupperinger hvor det handler om «oss og de andre», hvem som har rett og hvem som tar feil, usaklighet og hetsing, - hvilket jeg mener ikke har noe i en god debatt å gjøre.

Det er mange viktige prosesser og debatter som pågår nå, - dette siste året som Svelvik kommune. Jeg håper derfor at flere som har en mening om viktige samfunnsspørsmål kommer på banen med meningsinnlegg, og at vi som innbyggere må kunne forvente å få tilbakemeldinger på våre spørsmål og tanker, og ikke være redd for å bli uglesett fordi vi har en mening.

Les også

Kommunen om gjerde langs kyststien: – Forstår at folk reagerer

 

Debatten som startet 18. januar med spørsmål om gjerdet som er i ferd med å komme opp langs kyststien, er løftet til et langt viktigere nivå nå. Og jeg ønsker å ta den debatten videre. For som jeg skrev i mitt innlegg 15. februar: Først og fremst er det viktig å få frem at det aldri må være tvil om at det er viktig å verne det sårbare fuglelivet, dyrelivet og naturen. Den kunnskapen menneskeheten sitter med i 2019, med tanke på konsekvenser av menneskelige handlinger og menneskets inngrep i naturen, krever at vi handler med klokskap både lokalt og globalt.

LES ALLE SAKENE OM TEMAET:

Hva skjer ved kyststien på Bokerøya?

Turgåere reagere på gjerde langs kyststien: – En tabbe å legge en kyststi der

Kommunen om gjerde langs kyststien: – Forstår at folk reagerer

Noen ganger må naturen få forrang

Kan all industri samles ved riksveien, når vi i dag vet hvor viktig det er å verne det sårbare fuglelivet?

Utvidet vern av Grunnane er mulig  

Kommentarer til denne saken