(Drammens Tidende)

KOBBERVIKDALEN: Det var etter syv år som ansatt i Dør & Vindu i Bærum at Thomas Messel (44) fra Svelvik begynte å ønske seg en arbeidsplass nærmere hjemtraktene. I 2014 fikk han i oppgave å åpne en egen avdeling for Dør & Vindu i Drammen.

– Det gikk veldig bra, og etter hvert kom tanken på å starte noe helt eget, forteller han.

Det har han nå gjort.

Sammen med medeier og tidligere Dør & Vindu-ansatt Rafal Janusz Dyduch (37) stiftet Messel bedriften Vindu Butikken AS for litt over et år siden.

Tidligere denne sommeren flyttet tospannet inn i splitter nye lokaler i langs E18 i Kobbervikdalen i Drammen, og ifølge daglig leder Messel har de med seg mange tidligere kunder på lasset.

Store ambisjoner

Seks uker etter åpningen av Vindu Butikken, som har et gulvareal på 1.036 kvadratmeter og en takhøyde på ti meter, forteller Messel til Drammens Tidende at de har store ambisjoner for fremtiden.

– Vi skal bli en av de ledende aktørene for salg av dører og vinduer i Drammensregionen, sier han.

Hvordan skal dere bli det?

– Ved å alltid ha mange varer på lager. Vi opplever at mange privatpersoner ønsker å kunne ta med seg varen hjem samme dag som de ser på den. Da må vi ha varene tilgjengelig, og disse lokalene er dette mulig, fordi vi har så god plass.

Messel mener også at plasseringen av butikken er avgjørende.

– Butikken er veldig synlig fra E18, og av- og påkjøringsfeltene er nære i begge retninger. Det gjør det sentralt og lett å nå, og det er selvsagt en fordel, sier han.

Ikke tilfeldig

Både Messel og Dyduch har mange års erfaring i bransjen for salg av dører og vinduer. Førstnevnte mener at han med 15 års erfaring har hatt kontakt med omtrent 15 000 forskjellige kunder.

– Det er tusen kunder i året det. Det blir sånn at man skaper en relasjon, og kunden følger gjerne selgeren videre. Dessuten er det lettere å ta en telefon til en du kjenner enn en du ikke kjenner. Sånn har vi fått med oss mange kunder videre, sier Messel.

Han legger til at det ikke er tilfeldig at det er nettopp Hof-bosatte Dyduch som ble makkeren hans i nyåpnede Vindu Butikken.

– Vi har veldig god kjemi, og vi utfyller hverandre godt. Rafal er en maskin. I Dør & Vindu startet han som lagerarbeider, men etter hvert ble han den beste selgeren, sier Messel.

Ifølge Dyduch er definerte roller årsaken til at de fungerer godt som lag.

– Vi har lik tankegang, men vi har ulike roller. Thomas er daglig leder og ordner med mye av det administrative, samt dialog med ulike leverandører. Jeg selger, sier han.

Dersom alt går etter planen vil de ifølge Messel etter hvert bli en stab på seks i butikken.

– Interessen var stor

Det var allerede i 2020 at duoen oppdaget at drammensselskapet Vestaksen Eiendom planla et byggeprosjekt på adressen Kobbervikdalen 155.

– Jeg hadde egentlig lagt tanken om å drive noe eget på is, men plutselig fant Rafal en annonse. Det var egentlig utlyst som bygning for kontorer, men jeg ringte nå inn da, og solgte idéen min, forteller Messel.

Byggeprosjektet "The Oak" omfatter adressene Kobbervikdalen 153 og 155. Rett overfor Vindu Butikken har Willab Garden nå flyttet inn, og dermed utvidet butikken sin med over 2.000 kvadratmeter.

Ifølge Sindre Juel Berg, finansdirektør i Vestaksen Eiendom, opplevde de at interessen for å leie var stor.

– Vi tok i bruk en utleiemegler da vi leide ut Kobbervikdalen 155, men jeg kan bekrefte at interessen var stor, sier han.

Juel Berg legger til at Vestaksen Eiendom per i dag ikke eier mer areal å bygge på i Kobbervikdalen.