Gå til sidens hovedinnhold

Fem nye korona-tilfeller: – Veldig bra

Fem personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Kun én av dem er nærkontakt av et tidligere påvist tilfelle. Tre har fått påvist koronasmitte etter hjemkomst fra reiser i utlandet. For den siste pågår smittesporingen fortsatt.

Kun to ganger siden slutten av oktober er det påvist færre enn fem nye smittetilfeller i løpet av ett døgn i Drammen kommune.

– Isolert sett er det veldig bra at smittetallet er så lavt som fem. Men vi vet at det er smitte i samfunnet og at tallene svinger fra dag til dag. Så vi kan ikke konkludere på noe vis om at smitten er på vei ned i drammenssamfunnet som følge av dagens rapporterte tall. I går rapporterte vi noen av de høyeste tallene for én enkeltdag den siste måneden. Så det kan svinge mye fra dag til dag, og fortsatt gjelder anbefalingen om at alle med lette luftveissymptomer må teste seg for koronasmitte, sier smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune i en pressemelding.

Sagberg sier at smittevernmiljøet i Drammen kommune fortsatt er forberedt på at smittetrykket kan stige i tiden fremover.

– Det har foreløpig bare gått én uke siden nyttår, og det vil fortsatt gå minst én uke før vi kan konkludere med hvordan jule- og nyttårshelgen har påvirket smittetallene. I tillegg har vi noen kalde dager for tiden, og vi er inne i en periode hvor vi ofte oppholder oss mer inne og tettere sammen. Men forhåpentligvis vil de nasjonale anbefalingene om at vi ikke går besøk til hverandre, være effektivt og bidra til at smittespredningen begrenses, sier Sagberg.

Vaksineringen av beboere på sykehjemmene i Drammen kommune startet i går. I løpet av et par ukers tid er målet at alle beboerne ved sykehjemmene som ønsker vaksinen, skal ha blitt vaksinert. Parallelt med vaksineringen av beboerne starter også vaksineringen av utvalgte helsepersonellgrupper i kommunen. Denne vaksineringen kommer etter planen i gang kommende uke.

Siden begynnelsen av mars har 2092 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 39 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Kommentarer til denne saken