Fire nye korona-tilfeller

Det høyeste antall påviste tilfeller i løpet av ett døgn på en drøy måned.

DEL

Fire personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet.

To av dem som nå har fått påvist smitte, er nærkontakter av tidligere kjente tilfeller, mens det for de to andre foreløpig ikke har vært mulig å fastslå sikker smittevei. Det arbeides videre med å kartlegge sannsynlig smittevei og nærkontakter.

Fire påviste tilfeller av koronasmitte er det høyeste antallet smittede i løpet av ett døgn siden 19. april.

Drammen kommune har rapportert om få nye tilfeller av koronasmitte per dag de siste ukene, og denne trenden har fulgt utviklingen på landsbasis. At det nå er fire påviste tilfeller i løpet av ett døgn betyr ikke nødvendigvis at vi er i ferd med å få en ny økning i smitte.

– Vi kan ikke lese en trend ut av enkeltresultater, men dette bør være en tydelig påminnelse til oss alle om at det er smitte ute i samfunnet, og denne pandemien er på ingen måte over. Det at vi nå har to nye tilfeller uten sikker smittevei betyr at sykdommen fortsatt kan ramme hvem som helst, og at hvem som helst faktisk allerede kan være smittet. Det må vi alle huske på når vi nå går inn i 17. mai-helgen og kanskje planlegger sammenkomster med ganske mange mennesker, sier Madli Indseth, virksomhetsleder ved Medisinskfaglig virksomhet i Drammen kommune i en pressemelding.

Hun oppfordrer alle til å unngå store folkemengder, at alle holder minst én meters avstand til alle utenfor sin egen husstand og at man vasker hendene ofte og grundig.

– Alle vet hvor hardt vi har jobbet sammen for å få kontroll over situasjonen som var i mars og april. Det er ikke noen som har unngått å kjenne de nasjonale myndighetenes strenge restriksjoner på kroppen. Nå har vi hatt god kontroll på smittesituasjonen. La oss sørge for at vi beholder denne kontrollen og at vi ikke tar ukloke og kortsiktige valg i forbindelse med nasjonaldagsfeiringen som får store konsekvenser for smittetrykket etterpå. Da vil mye av arbeidet vi har gjort alle sammen, langt på vei være ødelagt, og vi må i verste fall tilbake til de strenge restriksjonene istedenfor å fortsette gjenåpningen av samfunnet, slik vi alle ønsker, sier Indseth.

Det er nå registrert totalt 188 tilfeller av koronasmitte i Drammen.

Artikkeltags