Flere arrangementer i Svelvik avlyses

Som følge av fare for koronasmitte velger flere arrangører å avlyse møter, aktiviteter og arrangementer.

DEL
  • Oppdatert kl. 14.00 - Frivilligbørs avlyses likevel etter ny vurdering.

Antall smittede av koronaviruset i Norge fortsetter å øke. Helsemyndighetene anbefaler at alle arrangementer med over 500 deltakere avlyses. Likevel ser arrangører i Svelvik ut til å ville være på den sikre siden.

Tirsdag kveld gikk Svelvik Frivilligsentral ut med informasjon om at de avlyser alle faste åpne arrangementer og aktiviteter. Det vil si blant annet seniortreffene.

- Veldig mange av dem som går hos oss befinner seg i risikogruppen. De fleste er eldre personer og kan også ha underliggende sykdommer, sier leder for sentralen, Heidi Smedsrud Olsen til Svelviksposten, og legger til at tilbakemeldingene på avgjørelsen er positive, og at folk viser forståelse.

Hennes arbeidsdag onsdag startet med å sende ut mailer med informasjonen til alle det gjelder. Hun forteller at individuelle oppdrag i regi av Frivilligsentralen fortsetter som før inntil videre.

– For eksempel matombringing, følgetjenesten og besøksvenn-ordningen lar vi gå så lenge vi ikke får anbefaling om noe annet. Vi vil likevel oppfordre å ta hensyn til hverandre, sier Hansen, og legger til at Frivilligsentralen fortsatt er åpen dersom man lurer på noe.

Frivilligbørsen avlyses likevel

Torsdag skulle den årlige Frivillibørsen arrangeres, hvor lag og foreninger møtes for å gjøre avtaler om tjenester. Onsdag morgen fortalte Hansen at denne ville gå som normalt, men etter en ny vurdering har de snudd.

Frivilligbørs blir utsatt på ubestemt tid.

- Være solidariske

Det er flere som melder om utsatte eller avlyste arrangementer.

Foreningen Den Gode Hensigt skulle egentlig samle folk i den gamle kinoen 17. mars, for å presentere de tre profesjonelle skuespillerne som skal være med i årets sommermusikal. De velger nå å utsette:

– Årets presentasjon samler mange og er en happening, og grunnet utviklingen med koronaviruset velger vi å følge føre-var prinsippet og ta de forholdsregler som myndighetene anbefaler. Vi kommer tilbake med ny dato, skriver foreningen på sin Facebook-side.

Svelvik pensjonistforening velger også å avlyse eller utsette sine møter og arrangementer. Dette etter at de har fått retningslinjer og råd fra Pensjonistforeningen sentralt.

– Vi har en del eldre over 60 pluss, og er derfor en utsatt risikogruppe for det nye viruset, selv om de fleste sikkert vil tåle å bli syke. Vi vil likevel være solidariske for dem som ikke tåler det, samt spare forbruket for helsetjenesten, sier styremedlem i Svelvik Pensjonistforening, Randi Soltvedt.

Artikkeltags