Torsdag morgen var det flere som våknet opp til dyre strømpriser i Svelvik. Høye strømpriser om sommeren går mest utover lommeboken. Når kulden kommer innover byen utover høsten og vinteren, påvirker den kanskje flere i hvor mye strøm de ønsker å bruke på å varme opp hjemmet sitt.

De høye strømprisene er med på å øke etterspørselen etter ved rundt om i hele landet. I oktober i fjor skrev Svelviksposten at det hadde vært stor pågang hos flere av de som selger ved i Svelvik.Flere av de som solgte ved i fjor, var allerede utsolgt for tørr ved, før vinteren hadde kommet ordentlig i gang.

Jan Werner Hansen fra Montér Svelvik fortalte til avisen at de hadde stor tilstrømming av kunder fra nærliggende steder rundt Svelvik.

– Vi har masse kunder i Drammen og Sande. Vi har solgt ved siden vi hadde butikk i Drammen, så vi har masse faste kunder som ringer og bestiller.

LES OGSÅ: Skiltet på Knemstranda vekker oppsikt – Svelviksposten sjekker påstandene

Spent

Butikksjefen forteller til Svelviksposten at de allerede nå i juli har begynt å ta imot bestillinger på vedsekker. Ifølge Werner er det er mange faste fra Drammen som tar kontakt.

– Det er allerede flere av de faste kundene som har ringt for å bestille. De sier at det ikke er noe hastverk med å fyre, men ønsker å holde av til høsten, sier han.

I fjor opplevde Werner at de solgte ut all veden de hadde inne tidlig i desember. Det at folk allerede har begynt å bestille ved i juni, har han aldri opplevd før.

– Veldig spent på hvordan dette kommer til å gå, sier han.

Det at strømprisene har ligget på et høyt nivå gjennom store deler av året og fortsetter å øke har alt å si på etterspørselen etter ved, tror butikksjefen.

– Det er strømprisen som er årsaken til etterspørselen. Når ferien og varmen begynner å gi seg så tror jeg vi kommer til å merke trykket. Det er en veldig spennende vintertid vi går inn i. Med salg av alt, påpeker han.

LES OGSÅ: Ebbe (32) mottok viktig pris: – Gikk mot strømmen

Lokalt

Gjennom det siste året har den vanlig mann og kvinne i gaten ikke bare merket økning av prisene når det kommer til strøm, men det meste av det vi bruker penger på har hatt en prisøkning. Med alt av endringene som skjer på prisfronten, meddeler Werner at sekken også hos han har gått opp i pris.

– Det er en økning på nesten 20 kroner sekken. Selv om det har blitt dyrere, er det ikke noen som blir rikere av dette. Det er kostnadene av det å hogge veden, drivstoffprisene og strømprisene som er grunnen til økningen, påpeker han.

Tidligere i år skrev avisen at Monter i Svelvik har blitt en miljøtårnbedrift. Med et sertifikat som viser til at bedriften er med på det grønne skiftet er det viktig for Werner at han selger ved som er fra lokalområdet, og ikke kjøper ved som fraktes fra andre land.

Dette medfører at når det blir tomt i hyllene, er det ikke aktuelt for butikksjefen å bestille mer fra utlandet. Derfor kommer han med en oppfordring til de som allerede har begynt å tenke på om de skal handle inn til vinteren.

– Folk bør ikke vente for lenge. Nå må folk få tak i ved, sier han.