Flere husstander uten vann: – Vil ta tid

Tordag morgen var husstander på Mariås og Ebbestad uten vann. Kommunen vet ikke hvor lang tid det vil ta før alt er tilbake til normalen.

DEL

Torsdag morgen møtte mange beboere på Mariås og Ebbestad tomme kraner. Det skal ha gått ut tekstmelding til de berørte husstandene, og kommunen anslår at omlag 1500 innbyggere er berørt.

– Det er høydebassenget på Mariås som har gått tomt. Det betyr at abonnenter som får vann derfra har mistet vannet. Nå må ledningsnettet fylles opp og deretter høydebassenget, sier virksomhetsleder for vann og avløp i Drammen kommune, Live Johannessen.

Kommunen er i gang med å fylle vannettet, men er usikre på hvor lang tid det vil ta før alt er normalt igjen. I mellomtiden er det viktig at alt vann som skal brukes til mat og drikke kokes inntil det kommer videre beskjed om friskmelding.

– Vi er i ferd med å fylle opp igjen og starter i ledningsnettet fra bånn. Blant annet Ebbestad barnehage har fått vannet tilbake. Det vil ta tid før alt er normalt, men vi vet ikke hvor lang tid, sier Johannessen.

Denne meldingen gikk ut til berørte husstander på Mariås og Ebbestad torsdag morgen.

Denne meldingen gikk ut til berørte husstander på Mariås og Ebbestad torsdag morgen. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken