(Drammens Tidende)

– Det er bare å sette ned hastigheten og kjøre etter vær- og føreforhold. Folk må tenke seg om, sier Erik Gunnerød, operasjonsleder i Sørøst politidistrikt.

Han skal komme med ønsker for hvordan du og jeg skal te oss i trafikken, men først en liten oppsummering av det som har skjedd søndag kveld:

Klokken 19.30 meldte politiet at de rykket ut på en ulykke i Vestfossen.

Her hadde to biler kollidert – med store materielle skader som resultat. Det gikk imidlertid bra med det aller viktigste. For personene som satt i kjøretøyene slapp uskadd fra kollisjonen.

– Svært glatt på stedet

Den skjedde på E134 da en av bilene fikk sleng i forbindelse med en avkjøring. Denne skal da ha truffet den andre i bakenden.

– Det er svært glatt på stedet, opplyser Sørøst politidistrikt etter ulykken.

Klokken 19.42 meldte politiet om en ny ulykke. Denne gang på E18 mellom Hanekleivtunnelen og Løkentunnelen i Sande.

Her dreide det seg om en påkjørsel bakfra, og igjen var resultatet materielle skader og rekvirering av bilberger. Også her slapp de involverte uskadd fra hendelsen.

Stengte E134

Klokken 19.30 opplyste Vegtrafikksentralen sør at E134 mellom Mjøndalen og Drammen ble stengt på grunn av bilberging.

Denne bilen ble imidlertid berget raskt, og E134-strekningen gjenåpnet.

Gunnerød følger med på kameraene fra operasjonssentralen og ser at det laver ned, og også legger seg på hovedveiene.

– På dette tidspunktet er det så tidlig at de ikke har kommet seg ut for å salte og brøyte alt ennå, sier operasjonslederen.

Ber deg unngå venstrefila

Patruljene melder tilbake om at de fleste kjører med redusert hastighet – og dermed tilpasser farten etter føreforholdene.

Etter noen dager med snøfrie hovedveier, er politiet klare på at sjåfører må være ekstra aktsomme. Faktisk ber de deg om å bruke venstrefila på tofeltsveier minst mulig.

– Det er klart at når det legger seg som slaps, blir det jo glatt. Folk må prøve å holde seg i en fil og ikke kjøre forbi. Venstrefila er bestandig mer snøbelagt enn høyrefila, og der skjer det ofte ulykker. Folk får sladd når de legger seg over, sier Gunnerød.

Det er meldt at det skal fortsette å snø utover natten.