(Drammens Tidende)

DRAMMEN: Drammens Tidende fikk tirsdag formiddag tips om at det var en feil ved testingen på Sundland som gjorde at det var forsinkelser i å få tilbake prøvesvarene.

Susanne Kjær, virksomhetsleder ved Drammen Legevakt og testansvarlig i kommunen, forteller at det ikke er feil ved måten testene utføres på ved Sundland.

Hun opplyser imidlertid at det er noe som skaper forsinkelser i prøvesvarene.

– Noe har skjedd. Det er forsinkelser i prøvesvar, skriver Kjær i en epost til Drammens Tidende.

Har varslet sjåfører

– Hva skyldes feilen?

– Vi jobber med å finne ut hva som har skjedd. Det er usikkert om det er på Sundland, under transport eller noe helt tredje. Alle testere og sjåfør(er) har blitt varslet, og det er også sjekket at samtlige prøver som er tatt på Sundland har blitt sendt derifra, skriver hun.

Alle koronatester som blir tatt på Sundland analyseres på mikrobiologisk avdeling ved Drammen Sykehus.

Avdelingsleder ved kommunikasjonsavdelingen til Vestre Viken, Hege Frostad Dahle, opplyser til Drammens Tidende at det ikke er noen feil ved analysesenteret deres som skaper forsinkelser i prøvesvarene.

Har tilbudt hurtigtest

Ifølge Kjær har alle som har testet seg ved Sundland og ikke mottatt svar fått tilbud om å komme og ta en hurtigtest for da eventuelt kunne komme ut av karantene.

– Vet du når det forventes at feilen er rettet?

– Vi forventer at vi raskt har svar på hva som har skjedd, og som skrevet over: Alle borgere, som har vært påvirket av dette har fått tilbud om å komme til Sundland og ta en hurtigtest for da eventuelt å kunne komme ut av karantene, skriver virksomhetslederen.