Gå til sidens hovedinnhold

Fortsatt høyt smittetall: – Det er krevende

35 personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Det er kjent smittevei for 29 av dem som nå har fått påvist smitte. Smitteveien er ukjent for fire personer, mens den er uavklart for de to siste.

Ved Stenseth skole er det påvist smitte, og én klasse settes i karantene. Ingen andre skoler eller barnehager er berørt av smittetilfellene som rapporteres i dag. Det er heller ikke noen av smittetilfellene som har konsekvenser for kommunens helseinstitusjoner.

- For andre dag på rad har vi et smittetall som ligger midt på 30-tallet. Det er noe høyere enn det vi så gjennom påsken, men samtidig lavere enn det nivået vi hadde inn mot påsken. Vi har vært forberedt på at smittetallene som ble rapportert gjennom påsken, kunne være noe lavere enn det som var reelt. Så foreløpig har vi ikke noe grunnlag for å si at påskeferien har ført noen kraftig smitteøkning, sier smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune i en pressemelding.

– Krevende

Men han understreker at smittetallene både i går og i dag med all tydelighet viser hvor krevende det er å redusere smittetrykket.

- Vi har hatt strenge restriksjoner lenge, men likevel sliter vi altså med det som fortsatt må karakteriseres som altfor høye tall. Alle bør nå ha fått med seg at de nye virusvariantene sprer seg mye lettere enn de tidligere variantene. Derfor er det nok fortsatt en god del som med fordel kan redusere antall personer de har kontakt med. Det er krevende å bryte smittekjeder dersom man har kontakt med mange og kanskje heller ikke er så nøye med å holde god nok avstand til hverandre, sier smittevernoverlegen

I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 421 nye smittetilfeller. Dette tallet ligger en god del lavere enn i går. Da lå tallet for antall smittede personer den siste to ukersperioden på 461.

- De siste dagene har vi sett et markant fall i antall smittetilfeller påvist de foregående 14 dagene. På ni dager har det falt fra 641 til 421. Det skyldes at det nå er mer enn to uker siden de verste dagene med henholdsvis 96 og 75 rapporterte tilfeller. I tiden som kommer vil ikke dette tallet falle noe særlig, med mindre vi klarer å redusere smittetrykket ganske betydelig. Hvis vi blir liggende på smittetrykket fra de to siste dagene, vil heller dette tallet stige noe i tiden som kommer, sier Sagberg.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 3688 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 47 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Kommentarer til denne saken