Gå til sidens hovedinnhold

Fortsatt høyt smittetrykk i kommunen: – Har en veldig stor jobb foran oss

48 personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. For 42 av dem er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller, mens to har fått påvist smitte etter reise i utlandet. For de fire siste er smitteveien foreløpig ukjent.

Ved både Marienlyst ungdomsskole og Åssiden videregående skole er det påvist smittetilfeller som får konsekvenser for andre elever og lærere. Disse elevene og lærerne settes i karantene. I tillegg er det påvist ett smittetilfelle i Nordby gård barnehage, og barn og ansatte settes i karantene som følge av dette tilfellet.

- Vi registrerer nå et vedvarende høyt smittetrykk i Drammen kommune, og da spesielt i kommunedelen Danvik/Austad/Fjell. Dagens smittetall ligger rett under det som er gjennomsnittlig antall rapporterte tilfeller både den siste uka og de siste to ukene. Så selv om tallene varierer en del fra dag til dag, så har gjennomsnittet de siste to ukene ligget rundt 50 tilfeller om dagen. Dette er som vi har meldt tidligere, altfor høyt. Vi har en veldig stor jobb foran oss med å begrense smittespredningen, og da spesielt i de mest berørte områdene av kommunen, sier kommuneoverlege John David Johannessen i Drammen kommune i en pressemelding.

I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 687 nye smittetilfeller. Dette er ti flere enn det som ble rapportert for den foregående toukersperioden i går, og antallet er det høyeste som er registrert i Drammen kommune under pandemien.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 3315 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 46 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Kommentarer til denne saken