Det er mai og korpsenes festmåned. For en ihuga korpsmusikant er det beste i verden å marsjere gjennom Storgaten i Svelvik i følge med gode venner og til publikums fryd den 17. mai.

Alle som har spilt i korps kan nok kjenne på den følelsen, og ofte hører vi folk si: «Jeg spilte i guttemusikken da jeg var liten», «jeg har også en fortid i korps, men det er mange år siden», «jeg har glemt alt jeg lærte da jeg var med i skolemusikken». For mange kan det se skremmende ut med denne veldresserte gjengen, som marsjerer stolt gjennom byen. «Der tør jeg hvert fall ikke begynne».

Hvis dere ser litt nærmere på denne gjengen, så er det helt vanlige folk. Mange har kommet til sjels år og alder, og jammen er det ikke også litt færre med enn det var tidligere år. Og der er vi ved sakens kjerne. Korpsene i Norge har gjennom de siste årene ikke akkurat vært i vekst.

Gjennomsnittsalderen i janitsjarkorpsene har økt betraktelig og tilfanget av unge musikanter har vært dårlig. Fortsetter denne utviklingen har en by som Svelvik ikke et korps igjen i gatene på 17. mai og ved andre høytidsdager, om noen år. Derfor søker vi i Svelvik Musikkorps deg. Ja, nettopp deg som hver 17. mai tenker at korps, det er egentlig ganske kjekt. Det er en hobby jeg kunne tenke meg, men jeg tør ikke.

Svelvik Musikkorps ønsker å legge til rette for at du, og alle andre som går med en musikerdrøm i minnet, skal kunne ta opp igjen instrumentet. Eller lære deg å spille på et nytt instrument. Eller kanskje du bare ønsker å prøve for å se om dette kan være noe gøy? Vi ønsker å kunne tilby et velorganisert opplæringstilbud fra notekurs, instruksjon, samspillsøvelser og til slutt, når du føler deg klar, deltakelse i hovedkorpset.

Opplæringen skal selvfølgelig tilrettelegges den enkelte ut fra nivå og erfaring. Vi ønsker også velkommen dere som har spilt i alle år, men er nye i byen og trenger noen å spille sammen med. Og har du ikke instrument selv, fortvil ikke, vi har mange instrumenter til din disposisjon.

Ta kontakt med oss, så skreddersyr vi et opplegg for deg med det mål at du en vakker dag marsjerer gjennom Storgata, sammen med oss i Svelvik Musikkorps.

Les også

Nye Drammen fremstår som et mislykket kommuneprosjekt: – Hva sier folk i Svelvik?

Les også

– Miljøstasjonen i Svelvik er avgjørende

Les også

– Jeg tror du har et godt hjerte, men valgte feil den dagen