I flere år har Svelvik idrettsforening stått for et bidrag i fotballmiljøet som har skapt stort engasjement og glede blant mange barn og unge i byen.

Tine fotballskole har i over ti år invitert jenter og gutter fra seks til 13 år på sommerskole på Solbakken. I år har de måttet ta til beslutningen om å avlyse arrangementet.

– Vi har satt en nedre grense på 45 deltakere og i år har det vært for få påmeldte, sier lederen i fotballstyret Runar Jenserud til Svelviksposten.

LES OGSÅ: Daniel (20) har store mål for den nye hverdagen: – Det er drømmejobben

Stiller spørsmål

Han forklarer at de så langt han kan huske ha hatt mellom 70 og 80 påmeldte de siste årene og er overrasket over hvorfor det i år, er færre påmeldte.

– Selv under koronaperioden meldte flere seg på, meddeler leder i fotballstyret.

Jenserud uttaler at de i styret i Svelvik IF, de siste dagene har snakket sammen om hva som eventuelt kan være årsaken til hvorfor det i år er færre påmeldte enn på mange år. Der har både penger og feil tidspunkt vært oppe.

– Det er synd. Vi lurer litt på hvorfor det er sånn. Har vi valgt feil helg, burde vi forandret konseptet litt, eller har vi så gode treninger resten av året at ungene ikke tenker at de har behov for å være med, uttrykker svelvikingen.

LES OGSÅ: Interessen har virkelig tatt til: – Det har jo helt klart blitt en suksess

Hadde store planer

Tidligere i år fikk de unge spillerne i Svelvik IF fikk storfint besøk av toppklubben i nærområdet, Strømsgodset, da de mottok diplomet som et bevis på at klubben har oppfylt alle kriteriene for å være en kvalitetsklubb. Dette skapte et engasjement fra både de store og små i klubben ifølge treneren for Svelvik IFs barnefotball, John Reidar Torseth Jensen.

– De hadde en energi som var helt ekstrem. Jeg så glødet. De var helt i ekstase, sa Torseth Jensen til avisen i april.

Dette gjorde at klubben i år hadde fått med seg spillere fra toppklubben til å være med under årets fotballskole på Solbakken.

– Det har ikke vært et stort nok lokkemiddel, sier Jenserud.

LES OGSÅ: Nora (23) tok gull i verdenscupen – nå ser hun mot VM

– Kommer sterkere tilbake

Lederen i fotballstyret er klar på at de ikke kommer til å slutte med arrangementet, selv om de i år ikke fikk like mange påmeldte som de hadde håpet på.

Allerede har de begynt å se på muligheter for når det kan være interessert for å igjen kunne arrangere Tine fotballskole.

– Vi skal gå i tenkeboksen og prøve å få til noe i høstferien eller om vi venter til neste sommer. Vi kommer sterkere tilbake, sier Jenserud.

LES OGSÅ: Kevin (12) har tatt det store steget: – Jeg har venta lenge