Det er ikke mye igjen av partiet De Uavhengige, som for noen år tilbake ble startet da flere Svelvik-politikere gikk ut av sine respektive partier og ble nettopp uavhengige. I forbindelse med ny kommune ble ikke partiet ført videre.

Det eneste som fremdeles vitner om De Uavhengiges eksistens er en bankkonto med drøye 15.000 kroner på. Den skal nå avsluttes, og pengene skal gis videre.

– Vi har ikke hatt så stor aktivitet, og har ikke klart å bruke opp pengene vi har fått i partistøtte. Vi har lyst til å gi pengene til noe som er støttende for samfunnsutviklingen i Svelvik. Vi har fått pengene fra samfunnet og nå gir vi dem tilbake, sier tidligere leder for De Uavhengige, nå kandidat for Senterpartiet, Jonn Gunnar Lislelid til Svelviksposten.

Gir penger

Valget falt på Svelvik Frivilligsentral. De 15.000 kronene er øremerket tiltak i tidligere Svelvik kommune.

– Frivilligsentralen favner veldig det vi synes er god bruk av pengene. Dere vet hvor skoen trykker og hvor det er behov, sier Lislelid, Jon Kristian Ebbestad og Mari Helle henvendt til leder for sentralen, Heidi Smedsrud Hansen.

– Disse pengene kommer veldig godt med, og det er hyggelig at dere tenkte på frivilligsentralen, svarer Hansen.

– Var det vanskelig å velge hva pengene skulle gå til?

– Egentlig ikke. Det var vel noen raske runder på Messenger. Jeg skal bort å avslutte bankkontoen nå, sier kasserer Ebbestad.

Og med det er partiet De Uavhengige borte.

Juledugnad

Men igjen sitter mange svelvikinger med en kanskje litt bedre jul enn den hadde blitt uten pengegaven fra partiet. De drøye 15.000 kronene skal blant annet brukes fram mot julefeiringen i år hvor frivilligsentralen, i samarbeid med Røde Kors, Kiwanis Club, Rotary og Lions Club, går sammen for å sørge for julemiddag til dem som trenger det – laget av kjøkkenet på Svelvik sykehjem.

– Nå vil vi også tilby matkasser i samarbeid med foreningene for dem som har en utfordrende økonomi. I tillegg spytter Kiwi Bjørnstad inn. Det er noen som har meldt inn behov allerede, sier Hansen.

Hun understreker at tilbudet om matkasse, de starter med 20 stykker og ser deretter på behovet, skal være lavterskel fordi noen kanskje kvier seg for å be om hjelp.

– Ta enten kontakt med oss eller kontaktperson i kommunen – vi skal ikke stille spørsmål. Det er selvfølgelig taushetsbelagt.

– Dette er kjempebra – det er akkurat noe slikt vi har tenkt. Jeg kjenner det varmer i kroppen, sier Lislelid.