Gir 4,5 millioner til dette prosjektet: – Det er et behov i Svelvik

Ordfører Monica Myrvold Berg (Ap) og leder i hovedutvalget for kultur, idrett og frivillighet i Drammen kommune Mads Hilden (Ap), gleder seg over pengene som er foreslått satt av til skatepark.

Ordfører Monica Myrvold Berg (Ap) og leder i hovedutvalget for kultur, idrett og frivillighet i Drammen kommune Mads Hilden (Ap), gleder seg over pengene som er foreslått satt av til skatepark. Foto:

Rådmannen foreslår å gi 4,5 millioner til en lenge planlagt skatepark. Selv om det ikke ennå er formelt vedtatt, mener Mads Hilden (Ap) og ordfører Monica Myrvold Berg (Ap) at det ikke er for tidlig å juble.

DEL

For ni år siden engasjerte en gjeng med unge rullebrettkjørere lokalbefolkningen på Facebook. "Team Kiwi" ville se hvor mange de kunne få med seg på å støtte en bedring av forholdene for rullebrettkjørere i Svelvik.

Utenfor det gamle klubbhuset Klubba på Ebbestad kunne de boltre seg, men dette var verken tilrettelagt eller vedlikeholdt godt nok. Så de foreslo å lage en skatepark ved Strømmbanen.

Ungdommene i Team Kiwi har dessverre vært nødt til å vente lenge. Om de fremdeles er aktive «skatere» kan de bli glade for nyheten om at kommunen nå bevilger 4,5 millioner kroner til en skatepark mellom Tømmerås skole og Svelvik ungdomsskole.

– Dette har blitt liggende som et tomrom, og det er fantastisk å få dratt det i gang nå – det har vært en målsetting, sier flerårig lokalpolitiker i gamle Svelvik, Mads Hilden, som nå er leder for hovedutvalg for kultur, idrett og frivillighet i Drammen kommune.

– Barn og unge er en prioritering

Onsdag var Hilden og ordfører Monica Myrvold Berg på stedet for å se til skateparkens utgangspunkt. Planene er ifølge politikerne spadeklare etter mange år med planlegging i gamle Svelvik.

– Dette har gått over nesten ti år, runde på runde. Nå kommer det en pott så vi kan realisere prosjektet, sier Hilden.

Potten han snakker om er ekstra midler som har kommet fra staten og skal sikre at visse prosjekter realiseres raskt. Skateparken i Svelvik er et av prosjektene rådmann Elisabeth Enger foreslår at får en del av de til sammen 37 millionene staten har gitt investeringsprosjekter i kommunen.

– Staten har gitt ekstra midler for å holde hjulene i gang. Vi har satt opp en liste med prosjekter til 200 millioner kroner og fikk 37 millioner. Det har ikke vært noen tvil siden vi ble en ny kommune at barn og ungdom skal være en prioritering. Det man investerer i barn og unge er alltid bra, sier ordfører Berg.

Skateparken skal ligge mellom Svelvik ungdomsskole og Tømmerås skole.

Skateparken skal ligge mellom Svelvik ungdomsskole og Tømmerås skole. Foto:

Vil komme i gang så fort som mulig

I 2018 vedtok et enstemmig formannskap en skatepark til 3,5 millioner mellom Tømmerås skole og Svelvik ungdomsskole.

I fjor ble prosjektet lagt ut på anbud, men bare én entreprenør meldte seg. Deres forslag ble for dyrt, og Svelvik kommune måtte derfor i desember avlyse anbudskonkurransen på det vedtatte prosjektet, og ballen ble derfor lagt over på nye Drammens banehalvdel for å bestemme om det skulle bevilges penger eller ikke.

Prosjektleder Nina N. Åshaug sier til Svelviksposten at så fort pengene er vedtatt bevilget må de ut med en ny anbudskonkurranse og forholde seg til fristene deretter.

– Vi må prøve å komme i gang så fort som mulig, og beskrivelsene og tegningsgrunnlaget er stort sett ferdig, og vi har fått godkjent rammesøknad, sier hun.

I tillegg til penger som etter vedtaket vil bli bevilget, opplyser Åshaug at det ligger flere kroner og venter på prosjektet.

– Vi har fått innvilget én million kroner i spillemidler. Sist jeg hørte fikk jeg bekreftet at vi har disse. Ungdommens kommunestyre har tidligere søkt Sparebankstiftelsen og fikk 300.000 kroner, og de har jeg også fått beskjed om at gjelder, sier hun.

– Ingen stemmer mot det

Per i dag er området kun en åpen gresslette omgitt av to skoler og andre uteaktiviteter. Bordtennisbord, huskestativ og volleyballbane er allerede på plass, og mandag 15. juni skal den nye kunstisbanen åpnes.

– Dette blir et område hvor man samler mye for de mindre. Samlokalisering er en god plan, og venner kan leke og være sammen på tvers av interesser, sier Hilden, og påpeker at nærheten til ungdomsskolen er viktig, som er ansett som hovedbrukergruppa for skateparken.

– Det er behov i Svelvik for å få på plass noe for ungdom.

Rådmannens forslag til disponering av ekstrabevilgningene skal stemmes over ved neste kommunestyremøte, men de to Ap-politikerne mener ikke det er prematurt å si at dette blir noe av.

–Signalene har vært tydelig. Barn og unge skal prioriteres, sier Berg.

– Ingen stemmer mot det, sier de.

Artikkeltags