Gå til sidens hovedinnhold

– Gjør bygging i Svelvik dyrere enn nødvendig

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Uansett hvordan vi entreprenører skal drive fører det med seg et fotavtrykk. Det er grunnarbeid i sin natur. Svelvik skal utvikles videre. Det fører med seg overskuddsmasser og eller behov for rene masser som underlag. I mellomtiden trengs det et sted å legge jord, stein og andre rene masser.

Dersom man sier nei et sted vi kan lagre rene masser, fører også det med seg et miljømessig fotavtrykk. Det vil bety vesentlig flere lastebillass på veiene og gjennom lokalsamfunnene, og følgelig økning av klimagassutslipp. Det betyr økt slitasje på veiene, og i tillegg gjøre bygging i Svelvik dyrere enn nødvendig.

Dette er saken:

Les også

Frykter massedeponi i Svelvik blir realitet: – Blir pinlig for Drammen kommune

Jeg har fulgt med på debatten i Svelviksposten om en sak som engasjerer mange anleggsarbeidere: regulering av plasser hvor vi kan lagre rene masser. Drammensregionen er i utvikling og det bygges stadig. Det fører med seg både uttak av masser og behov for masser.

Partier med et særlig fokus på miljø er bekymret, og jeg tenker at vi i anleggsbransjen med fordel kan ta med den utfordringen om økt ombruk av masser. Jeg mener det store hinderet for mer effektiv bruk av masser er at politikerne sier nei til egnet sted å mellomlagre.

Kanskje det enkleste miljøtiltaket for utbygging er mindre behov for transport av masser.

Jeg forstår at ingen ønsker anleggsarbeid i sitt lokalmiljø isolert sett. Samtidig er det bred enighet om at vi skal utvikle lokalsamfunnet videre. Entreprenørene er helt avhengig av et egnet og trygt sted for bearbeiding og gjenbruk av rene masser. Jeg er tilfreds med at flertallet har stilt seg på entreprenørenes side.

Jeg håper politikerne fortsetter å sikre lokale entreprenører og jobbskapere i Drammensregionen tilgang på det arealet man trenger for å gjøre jobben lokalt. Det er viktig for å sikre lønnsomme arbeidsplasser.

Kommentarer til denne saken