– Jeg og Mariann har gjort alt vi kan for å ikke avlyse og det har vi også fått til, forteller initiativtaker Renate Borg til Svelviksposten.

I november skrev avisa om de to svelvikingene som har startet «Stjernedryss». Et konsept som er ganske likt det mange kjenner som «God jul, lille venn», hvor gavene har gått til barn i familier med dårlig råd

«Stjernedryss» har et bredere aldersspekter og retter seg også mot voksne.

– Det gjør at flere skal få muligheten til å få julegaver, altså personer som ikke har de samme forutsetningene som mange andre, har Borg tidligere fortalt til Svelviksposten.

Følger alle regler

Planen var først å gjennomføre innsamlingen i kirkestua mandag 20. desember. For å få logistikken til å gå opp og å kunne overholde de nye restriksjonene, ble datoen imidlertid endret til fredag 17. desember og innsamling flyttet utendørs.

– Vi setter opp et bord under taket utenfor kirkestua. På den måten kan de som skal levere gaver få gjort det, forteller Borg.

Hun legger også til at de vil følge alle gjeldende regler:

– Vi tester oss før vi begynner innsamlingen, har håndsprit på bordet og har oppfordret alle som kommer til å ha på munnbind. Det kommer også vi som tar imot gavene til å ha på, understreker hun.

I tillegg har de et ønske om at de som avleverer gaver bruker så kort tid som mulig.

– Vi har oppfordret folk til å ikke bli værende, slik at det ikke skal hope seg opp masse mennesker rundt oss i tidsrommet man kan levere gaver, forteller Borg.

– Ekstrem giverglede

Til tross for at det har skjedd en del endringer påpeker initiativtakeren at det viktigste er at de som skal levere gaver får gjort det.

– Det er en ekstrem giverglede blant folk og det som er litt nytt for oss er at mange er veldig på. Det er utrolig flott, sier Borg.

Årsaken til det tror hun kommer av pandemien:

– Jeg tror den har vært en vekker for veldig mange, og jeg tror folk kjenner veldig på det. Nå har vi levd så å si normalt i noen måneder, også er vi plutselig tilbake til der vi var for et år siden.

Det synes hun både er godt og vondt samtidig.

– Så fort ting er normalt fyker man inn i sin egen boble, men jeg tenker det er fint å løfte seg ut av den gode bobla uavhengig av hvordan situasjonen er, sier hun.

Gleder seg

Sammen med mødrene sine, står Renate Borg og Mariann Brenne klare fredag kveld for å ta imot de gavene som kommer.

– Vi pleier å ha med barna våre på dette, men i år får de dessverre ikke lov til å være med, forteller Borg litt vemodig.

Hun gleder seg likevel og tror årets julegavedugnad bli hyggelig uansett.

– Når vi både er to døtre og to mødre som stiller opp sammen, kan det ikke bli annet, sier hun.