På grunn av kommunesammenslåingen ble det i 2020 delt ut én frivillighetspris i hele den nye, store kommunen. Men Svelvik frivilligsentral hadde likevel lyst til å videreføre det som etter hvert har blitt en tradisjon. Med et helt nytt navn – Svelvik Frivilligsentrals hederspris, skal den lokale frivilligheten leve videre i gamle Svelvik.

Dette er fjerde gangen prisen deles ut, og i år var det den frivillige gruppen Venner av Eikveien 17 som gikk av med seieren. De har vært nominert hvert år.

– Dette var en hyggelig overraskelse som viser at det vi holder på med blir lagt merke til. Det er en stor ære. Når man holder på med dette tenker vi ikke at vi skal bli belønnet, sier Kristin Herskedal, en av de frivillige i gruppen.

Ønsker flere

Venner av Eikveien 17 jobber for å gjøre det pent og hyggelig i området rundt Eikveien og sykehjemmet. Blant annet står de bak sansehagen, og har i senere tid blant annet sørget for forefallende arbeid så det er hyggelig for de som bor i leilighetene og på sykehjemmet.

– Vi er sju personer som er aktive for tiden, og vi ønsker oss flere som kan delta. Noen av dem som er med begynner å bli såpass oppi årene at vi selv havner på sykehjemmet snart, sier Herskedal og humrer.

Hun ønsker også å oppfordre flere til å bruke området.

– Det hadde vært så fint om flere gikk dit, satte seg der, grillet og koste seg. Det er jo så fint der og det ligger godt til rette, sier hun.

Rød løper

Frivillighetsprisen har alltid blitt delt ut på FNs frivillighetsdag 5. desember, og det har blitt skikkelig og høytidelig markert. På grunn av koronaen ble ting gjort annerledes i år – utendørs og med rød løper.

Venner av Eikveien 17 mottok diplom, blomster og 5000 kroner til å bruke på arbeidet sitt.

– Jeg kan ikke si noe om hva vi skal bruke det til enda fordi vi ikke har vært samlet og snakket sammen ennå, sier Herskedal.

Også nytt av året er at det ikke har vært noen nominasjonsprosess. Det er likevel frivilligsentralen selv som har fungert som jury. Leder av sentralen Heidi Smedsrud Hansen er veldig glad for at de kan videreføre en egen pris i Svelvik.

– Det er kjempefint med én stor pris for hele kommunen, men vi tenker samtidig det er viktig å ta vare på det lokale engasjementet og de lokale frivillige. Det vil vi gjøre med Svelvik Frivilligsentral hederspris.