I hagen bak huset sitt i Sande har Heidi Havre (56) bygget opp et lite eventyr. En eventyrverden for små dyr, som ekorn og mus, som igjen har blitt et eventyr i de splitter nye bøkene hun lanserer i disse dager.

LES OGSÅ: Den gode hensigts frelservri falt ikke i smak hos alle: – Jeg har hørt at noen har hvisket at det var litt over streken

Skapte tillit

Bøkene «Blinkskudd fra Eventyrhagen» og «Utflukt i Eventyrhagen» er resultatet av et ni år langt prosjekt. Ni år med å bygge opp tillitsbånd til dyrene som har beveget seg inn og ut av hagen hennes slik at hun har hatt mulighet til å forevige øyeblikket.

– Dette begynte jeg med da jeg ble dårlig. Foto og dyra ble terapien min. Så jeg begynte å plassere ting i hagen, som en lekesykkel, bamser og lekefly, og etter hvert kom dyra og lurte på hva dette var, sier fotografen, som er oppvokst på Klokkarstua, og gikk mange år på skole i Svelvik.

Havre har også hatt flere bilder på trykk i Svelviksposten.

Etter hvert som tiden gikk, og dyra ble vant til henne, ble det skapt tillit. Såpass at ekornene spiste nøtter ut av hendene hennes, og kommet inn i sofaen.

– Da kunne jeg få skikkelige blinkskudd. Jeg kunne sitte opptil seks timer og vente, forteller hun.

89 bilder

Lenge har familie og venner oppfordret Havre til å sende bildene til et forlag, for å kanskje få dem utgitt i bokform. I juni tok hun grep, og allerede onsdag kveld blir bøkene lansert. Til sammen i de to bøkene er det et utvalg på 89 bilder, og bildene kommer med tekster og rim.

– Det hele er fremdeles helt surrealistisk. Det klart det er litt spesielt for meg å få til dette, sier hun.

Både fredag og lørdag til helgen sitter hun klar for å signere bøker i Juve Næringspark.

– Det har stor betydning for meg om bøkene blir godt mottatt, men det ser veldig lovende ut. Jeg har fått mange tilbakemeldinger allerede, sier hun.

– Hva håper du folk får ut av bøkene dine?

– Jeg håper at folk skal bli glade for det de ser i boka mi, samtidig som de får mer innblikk i hva jeg har holdt på med de siste årene, forteller hun.