Gå til sidens hovedinnhold

Hensynet til våre nye partnere ble vist null respekt

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

(Drammens Tidende)

På oppfordring deler jeg innlegget som ble holdt fra talerstolen i Bystyret 19.2 etter en opphetet debatt om nytt kommunevåpen:

«Vi står her i dag og har kommet i en svært lite ærefull situasjon.

Alt var rigget til en ryddig kommunevåpenkonkurranse med god planlegging og flinke folk!

Dessverre har samvittighetsfulle politikere i Fellesnemd og kommunestyrer, fagfolk, kunstnere, jurymedlemmer og et stort antall engasjerte innbyggere sølet bort både tid og krefter på et helt bortkastet prosjekt.

JA, til folks meninger og innbygger initierte aksjoner, men NEI til politikere i de innerste kretser som er illojale og til de grader bryter spillereglene!

Få uker før konkurransefristen var ute, gikk Frp’s mann i Fellesnemda til avisa og fikk et stort oppslag om at Frp ville beholde Drammens Byvåpen. Dermed ble både konkurransen og alle de innleverte forslagene lagt døde. Det enstemmige vinnerforslaget «Årringer» ble latterliggjort og harselert med som «bomringer» på Facebook og i aviser i mange uker. Frp sørget for å holde liv i den debatten. Og hensynet til våre to nye partnere Svelvik og Nedre Eiker med kommunevåpen de også var glade i, ble vist null respekt.

Derfor vil Arbeiderpartiet her fra talerstolen i Bystyresalen, gi en stor beklagelse til ALLE innbyggere og fagfolk som deltok i konkurransen! En spesiell beklagelse vil vi gi vinneren av konkurransen som måtte tåle så mye skittkasting. Vi skulle veldig gjerne vært dette for uten!

LES OGSÅ: Hvorfor tror noen at nytt alltid er bedre enn det vi allerede har?

Da står vi igjen med et valg hvor avgjørelse og problemer blir skjøvet foran til neste gruppe politikere som får hendene fulle med å dra i gang en ny kommune.

Arbeiderpartiet har et enstemmig vedtak fra medlemsmøte med ønske om en ny prosess og konkurranse for å velge et nytt kommunevåpen.»

Vedtaket ble at saken blir sendt tilbake og skal bestemmes av det nye kommunestyret!

Kommentarer til denne saken