(Drammens Tidende)

Hun reagerte kraftig på oppførselen til bilisten som sto i køa da det stoppet helt opp på E134 ved Spikkestad mandag ettermiddag.

– Jeg tok opp mobilen min etter å ha sett mange ta en snumanøver over den sammentrukne gule linja. Så ender jeg med å filme dette. Det er ikke greit i det hele tatt at bilister gjør dette, sier Rydningen.

Filmet den farlige manøveren

Det hun filmer er at en bilist snur i køen som har oppstått på veien. På dette tidspunktet kunne det ha vært glatt i veibanen etter det kraftige snøfallet som kom tidligere på dagen. I det bilisten nesten har snudd helt om kommer det en bil kjørende i motsatt kjøreretning.

– Det er helt unødvendig og skummelt at man tar en sånn manøver i trafikken. Med begrenset sikt og glatt føre kan det plutselig si pang. Jeg tenker at takket være mange observante sjåfører så slipper vi heldigvis uhell. Jeg reagerte veldig på at flere i denne køen snudde og kom over i motsatt kjørefelt, sier Rydningen.

Hun håper flere tenker seg om når de står i kø på veiene om.

– Jeg håper det hjelper å si ifra og å vise fram videoen. Hvis dette er med på å forhindre framtidig uhell er det supert. Nå er jo vinteren her, og da skjer det kanskje fortere uhell. Hvis det hadde vært glattere er det ikke sikkert bilen som kom i motgående kjørefelt hadde klart å stoppe, sier Rydningen.

Selve hendelsen skal ha skjedd mellom 14:20 – 14:30, anslår hun.

Politiet: – Ikke gjør vurderinger som kan bli skjebnesvangre

Operasjonsleder i Politiet Sørøst, Trond-Egil Groth, svarer på generelt grunnlag at de ønsker at trafikantene holder seg til trafikkreglene.

– De er til for å hindre ulykker. Hensikten alltid er å hindre ulykker og personskader. Alle ageringer som bilistene gjør mot trafikkreglene er vi veldig lite fornøyd med, sier Groth.

Han hører oftere om at bilister som står i kø stadig oftere kjører ut av køen og snur.

– Vi ser det spesielt ved kraftige snøfall at det kan oppstå køer etter ulykker. Da er min klare beskjed at det er bedre å ta en telefon til arbeidsgiver og si at en kommer litt senere på jobb. Det er mye bedre enn at det skjer en tragedie. Folk må bruke sin sunne fornuft og ikke gjøre vurderinger som kan bli skjebnesvangre, sier Groth.