Gå til sidens hovedinnhold

Høyeste smittetall på 3,5 uker

21 personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. For 16 av dem er smitteveien kjent, mens den er ukjent for tre personer. De to siste har fått påvist smitte etter innreise til Norge fra utlandet.

Ingen av dagens smittetilfeller får konsekvenser for noen av kommunens barnehager, skoler eller helseinstitusjoner.

– Dagens smittetall er det høyeste vi har registrert på tre og en halv uke. Vi har vært forberedt på økt smitte etter en langhelg som vi nå har bak oss, og ser at det har blitt i tråd med forventningene. Erfaringsmessig vet vi også at det er en god del med symptomer som venter til det blir hverdag igjen før de tester seg. Hvis det er tilfelle også denne gangen, vil det nok være en del smittetilfeller vi får rapport om de kommende dagene, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Det har gjennom langhelgen, med blant annet id som markerte slutten på ramadan, og 17. mai-feiringen, blitt uttrykt en viss skepsis til at mange har vært samlet i litt større selskaper enn man har vært den siste tiden. Dette medfører alltid økt smittefare.

– Vi ser at de smittede har en del nærkontakter, slik de fleste har hatt denne helgen. Så vi må forvente at det kommer en god del nye smittetilfeller utover i denne uka. Med den virusvarianten som dominerer nå, er dessverre erfaringen at de som er nærkontakter av smittede personer, veldig ofte også blir smittet, sier Johannessen.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 4188 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Kommentarer til denne saken