Gå til sidens hovedinnhold

Høyeste smittetall på nesten én uke

22 personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Det er kjent smittevei for 13 av dem, mens smittesporingen fortsatt pågår for de ni øvrige.

Ved Danvik skole settes en klasse i karantene som følge av påvist smitte. Også ved Eknes ungdomsskole og Åssiden videregående skole er det påvist smitte, og disse smittetilfellene får konsekvenser for både elever og lærere som må ut i karantene.

Ingen av kommunens barnehager eller helseinstitusjoner berøres av dagens smittetilfeller.

– Dagens smittetall er det høyeste på nesten en uke, og i løpet av de siste to ukene er det rapportert høyere smittetall bare én gang. De nærmeste dagene blir viktige med tanke på hvordan smitteutviklingen går. Vi har nå hatt en lengre periode med nedadgående smittetrend, men hvis vi får mange dager på rad med mer enn 20 tilfeller, vil det være bekymringsfullt, sier smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 3897 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Kommentarer til denne saken