Gå til sidens hovedinnhold

Høyeste smittetall siden tidlig april: – Klar tendens til at smittetrykket er økende igjen

24 personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. For 22 av dem er smitteveien kjent, mens den foreløpig er ukjent for de to siste.

Ved både Eknes ungdomsskole, Åssiden videregående skole og Norlights Montessoriskole Drammen er det påvist smitte, og både elever og lærere settes i karantene ved alle tre skolene. Ingen av kommunens barnehager eller helseinstitusjoner berøres av dagens smittetilfeller.

To av tilfellene som rapporteres i dag, knyttes til russefeiring.

Dagens smittetall er det tredje høyeste som er registrert i løpet av ett døgn i Drammen kommune siden begynnelsen av april. Bare 16. april og 20. mai med henholdsvis 25 og 35 tilfeller liggere høyere siden 8. april.

- Det er ingen tvil om at dagens tall er høyt. Vi trekker som vanlig ingen konklusjoner basert på enkelttall, men nå har vi for første gang på over en måned flere enn 100 registrerte smittetilfeller i løpet av den foregående sjudagersperioden. De siste sju dagene er det registrert 106 nye smittetilfeller. For åtte dager siden var dette tallet nede på 57 tilfeller. Så vi ser nok en ganske klar tendens til at smittetrykket er økende igjen i Drammen kommune, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Til tross for et bekymringsfullt høyt smittetall i dag er han glad for at smitteveien er kjent for de aller fleste. Dette gjør det lettere å drive smittesporingsarbeidet og forhåpentligvis bryte smittekjeder tidlig ved at nærkontakter settes i karantene.

Samtidig er det høye tallet nok en bekreftelse på at den virusvarianten som dominerer nå, er veldig smittsom, og det må alle ta på alvor. Er du nærkontakt av en person som får påvist smitte, er risikoen for at du selv også er blitt smittet, dessverre veldig stor.

- Derfor er det utrolig viktig at vi alle fortsatt begrenser hvor mange vi omgås og ikke minst at vi klarer å holde god avstand til dem vi møter. Nå er det også meldt varmere vær fremover, så da ligger det bedre til rette for at vi kan møtes mer utendørs. Dette er å anbefale ettersom viruset smitter i mindre grad utendørs enn innendørs, så lenge vi ikke har fysisk kontakt med hverandre, sier Johannessen.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 4294 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Kommentarer til denne saken