Gå til sidens hovedinnhold

Høyeste smittetallet på nesten én uke: – En veldig smittsom virusvariant som dominerer

22 personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Det er kjent smittevei for 19 av dem. Én person har fått påvist smitte etter reise i utlandet, mens smitteveien er ukjent for de siste to. For den ene av disse to pågår fortsatt smittesporingen.

Ett av smittetilfellene berører Veiavangen ungdomsskole, og der må en klasse i karantene. Ingen av kommunens øvrige skoler er berørt av dagens smittetilfeller. Det er heller ikke noen av barnehagene eller helseinstitusjonene.

– 22 tilfeller er det høyeste smittetallet som er rapportert på nesten en uke. Men vi trekker som vanlig ingen konklusjoner basert på enkelttall, og når vi ser smittetallene over tid, ser det fortsatt ut til å være et synkende smittetrykk i Drammen kommune, sier kommuneoverlege John David Johannessen i en pressemelding.

Men han understreker at situasjonen er svært skjør og usikker. Med et så høyt smittetrykk som det fortsatt er i kommunen, skal det ikke mye til for at smitten stiger igjen, og da kan smittetallene stige veldig fort.

– Det er fortsatt en veldig smittsom virusvariant som dominerer i Drammen kommune. Vi har heldigvis stort sett sluppet unna både sørafrikanske og brasilianske virusmutasjoner så langt, men så godt som alle smittetilfellene som oppdages nå for tiden, er av den engelske varianten. Og den smitter altså veldig lett. Derfor er det helt avgjørende at alle fortsatt følger smittevernreglene og anbefalingene som gis, sier kommuneoverlegen.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 3781 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 47 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Kommentarer til denne saken