Hva skjer ved kyststien på Bokerøya?

Gro Nebell Aronsen lurer på hvorfor disse metallstolpene er boret ned i steinene på Bokerøya. Hun frykter et gjerde som skiller kyststien fra vannet er i ferd med å settes opp.

Gro Nebell Aronsen lurer på hvorfor disse metallstolpene er boret ned i steinene på Bokerøya. Hun frykter et gjerde som skiller kyststien fra vannet er i ferd med å settes opp. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Jeg blei skikkelig lei meg da jeg var på Bokerøya her om dagen, skriver Gro Nebell Aronsen i dette meningsinnlegget.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Kyststien på Bokerøya er et yndet rekreasjonsområde for alt fra sjøfugl til mennesker. I mange år har det stått krakker langs med kyststien i nær tilknytning til vannet og hvor en kan sette seg ned og puste ut og nyte utsikten og sjøluften.

Jeg blei skikkelig lei meg da jeg var på Bokerøya her om dagen.

Hva er det som skjer?

Metallstolper er boret ned i steingranitten og ser ut til å skulle være begynnelsen på et gjerde (nettinggjerde?) langs med hele kyststien. Plasseringen er slik at selve stien blir adskilt fra vannet.

Det er i tilfelle utrolig trist og oppleves både som et fysisk hinder og utestengsel fra naturen.

Men hva er egentlig hensikten med dette inngrepet i naturen? Er det en avgrensning for å vise hvor naturreservatet/våtmarksområdet begynner? Er det en avgrensning for å vise hvor industriområdet på Grunnane slutter? Eller er det hunder som forstyrrer det sårbare fuglelivet som skal stenges ute? Da kunne det kanskje vært en fordel å forsøke båndtvang og bøtelegging i første omgang, og ikke en så alvorlig inngripen som det gjøres nå.

Eller er det en helt annen midlertidig grunn til at metallstolper står langs hele kyststien?

Jeg håper jo virkelig det, men all den tid stolpene er boret ned i granitten, så er det kanskje et fåfengt håp.

Uansett hva hensikten er, så er resultatet at vi mennesker også stenges ute fra naturen. Og det er ordentlig trist, for litt av hensikten med friluftsliv og rekreasjon må jo nettopp være det å være del av naturen og ikke bli sittende bak et gjerde og stirre inn i nettingen.

LES OGSÅ: Trefeller: – Det er penere å kalle det beskjæring. Men det er jo slakting

Foto:

Her pleier Gro Nebell Aronsen å sitte og nyte utsikten mot vannet.

Her pleier Gro Nebell Aronsen å sitte og nyte utsikten mot vannet. Foto:

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Svelviksposten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken