Gå til sidens hovedinnhold

Ingen vet når barnehagen åpner for fullt

Artikkelen er over 1 år gammel

Barnehagen utvider åpningstidene om halvannen uke, men det er helt i det blå når normale åpningstider blir en realitet. Det skaper problemer for både foreldre og arbeidsgivere.

(Drammens Tidende)

DRAMMEN: Siden de kommunale barnehagene gjenåpnet, har åpningstidene vært begrensede. Først klokken 08.00 åpnes dørene. Senest klokken 15.30 må barnet hentes.

Dette ble tema på kommunens direktesendte pressekonferanse torsdag ettermiddag.

– Foresatte har gitt uttrykk for at de ønsker seg utvidet åpningstid. Det samme gjør foresattes arbeidsgivere. Vi skal utvide, men vi skal gjøre det sakte og gradvis, sier Anne Gjemmestad Nilsen, kommunalsjef for barnehage i Drammen kommune.

25. mai gjør de en forsiktig utvidelse og stenger en halvtime senere, altså klokken 16.00 på ettermiddagen.

De kommunale barnehagenes normale åpningstid er imidlertid fra klokken 06.45 til 17.00.

Når barnehagene kommer tilbake til dette, er det ingen som kan svare på akkurat nå. Selv om barnehagesjefen viste til ønske fra foresatte og deres arbeidsgivere, viser undersøkelser at det ikke er et skrikende behov.

– Vi har hatt en undersøkelse ute til foreldrene, og foreløpig er det bare fire prosent som sier de ønsker åpning før åtte og lenger enn halv fire.

Også for skolebarn som benytter seg av SFO og AKS har tilbudet vært redusert. Der har åpningstiden vært begrenset fra 08.30 til 16.00, men nå åpner de en halvtime tidligere om morgenen, altså 08.00.

– Det håper vi vil gjøre det enklere for barnefamilier. Vi har ikke en ny dato for når vi vil åpne ytterligere, sier Thomas Larsen Sola, kommunalsjef for skole i Drammen kommune.

Kommentarer til denne saken