Innbruddstyv tatt etter jakt med helikopter og hund

Artikkelen er over 1 år gammel

Togtrafikken mellom Drammen og Sande ble stanset, men til slutt greide politiet å få tak i mannen de har lett etter i to dager.

DEL

(Drammens Tidende) DRAMMEN: Onsdag ettermiddag satte politiet inn både hunder og helikopter inn i jakten på en mann som befant seg på skinnegangen i Kobbervikdalen.

Ifølge politiet i Sør-Øst, var mannen de lette etter trolig innbruddstyven politiet lette etter i Sande-området tirsdag.

Etter en halvtimes intens jakt gjennom hager, skogsområder og på skinnegangen, ble mannen til slutt tatt og pågrepet.

Stanset togtrafikken

Mens det hele sto på, ble togtrafikken ifølge operasjonsleder Marianne Mørch hos Sør-Øst politidistrikt stanset.

Politiet møtte opp mannsterke i Kobbervikdalen, med flere patruljer.

– Det var togledelsen som meldte ifra at de hadde observert en mann i togsporet fra Skoger og mot Drammen ved Gundesøhagen. Vi rykket ut til industriområdet Dråpen, og observerte der mannen. Da vi hadde ham på to hundre meters avstand og forsøkte å kontakte ham, løp han langs sporet innover mot byen, forteller innsatsleder Vidar Guldbrandsen til Drammens Tidende.

Fikk tips av beboere

Da mannen nærmet seg Kobbervikdalen, hoppet han ut av sporet og ned i et boligområde. Politihelikopteret ankom stedet og hang over Kobbervikdalen.

Politiet gikk ut på Twitter og ba om tips. Det ga umiddelbar respons:

– Da vi kom fram, fikk vi tips fra en beboer som mente han visste hvor mannen kunne gjemme seg. Vi valgte da å sette inn hunden Kaj (12). Kaj fikk fort ferten av fyren, og fant ham gjemt inne i en hage, sier Guldbrandsen.

Mannen ble så pågrepet i Trillingen, som ligger mellom jernbanen og Kobbervikdalen.

Mannen skal aldri ha utgjort noen fare for omgivelsene.

Politiet fraktet mannen til arresten i Tønsberg, og han vil trolig bli avhørt i løpet av morgendagen.

– Vi setter ham i forbindelse med minst ett innbrudd i Sande, men er usikre på om vi kan knytte ham til flere av innbruddene som har vært i området den siste tiden, sier operasjonsleder Marianne Mørch.

Artikkeltags