(Drammens Tidende)

DRAMMEN: Nå kan du parkere gratis på alle kommunens parkeringsplasser på gateplan i sentrum. Det opplyser kommunen selv på sine nettsider.

Formålet er å motvirke spredning av korona-viruset, og ordningen gjelder i første omgang ut mars. I tillegg til at du ikke lenger trenger å betale, er det heller ingen makstid på plassene lenger.

– Vi henstiller folk til ikke å parkere lenger enn de må, i solidaritet med andre som trenger plassen, sier Claus Mølbach-Thellefsen, virksomhetsleder for Infrastruktur og samferdsel på kommunens sider.

Ifølge Mølbach-Thellefsen dreier det seg om i underkant av tusen parkeringsplasser.

- Vi ser at det fortsatt er god kapasitet i byen, men samtidig veldig mye større belegg enn det var mandag denne uken, før gratis parkering ble innført. Spesielt gateparkeringen rundt sykehuset hadde et veldig høyt belegg onsdag. Vi følger med på dette daglig, forteller han til Drammens Tidende.

– Hvor stort er inntektstapet på dette?

– Jeg har ikke finregnet på det, men vi får nå null inntekter fra gateparkeringen. Det utgjør et betydelig tap. Men akkurat nå er kommunen fokusert på løsninger.

Rådmann Elisabeth Enger i Drammen kommune opplyste nylig på en pressekonferanse at kommunen taper 4,5 millioner per måned på parkeringen.

I de tre kommunale parkeringshusene i henholdsvis Blichs gate, Thamsgate og Grev Wedels gate derimot, må du fortsatt betale for plassen.

Det er det mange grunner til, ifølge virksomhetslederen:

– I all hovedsak er det kapasitet nok på gateplan, slik vi ser det foreløpig. Det er også mange bilister som har parkeringsavtaler vi må ta hensyn til.

Han forteller at kommunen har satt inn ekstra ressurser på renhold og tiltak i parkeringshusene for å motvirke smittespredning:

– Vi har ekstra renhold. Flere ganger om dagen blir dører og parkeringsautomater vasket. Ved automatene har vi også oppslag hvor vi utfordrer folk til å betale med apper i stedet. Dette er det allerede 60 prosent av kundene våre som gjør, sier han.