Etter «padeleventyret» startet i Svelvik i 2019 har den forholdsvis ferske sporten her til lands trukket mang en svelviking opp til anlegget på Ebbestad, skal vi tro leder i Svelvik Tennisklubb, Audun Kleven.

– Det ble en veldig etterspørsel etter vi hadde laget den første utebanen. Faktisk såpass at folk ikke fikk spilt, forklarer Kleven til Svelviksposten.

Klubben tok affære og satte opp en nye utebane i 2021. Da bestemte de seg også for å gjøre om den andre tennisbanen inne til padel- og bordtennisbane.

– Den andre tennisbanen inne var veldig lite i bruk, derfor tenkte vi at for å få mer aktivitet i hallen kan vi gjøre om den tennisbanen til bruk for padel og bordtennis, sier han.

– Synd om den står tom

Nettopp aktivitet på anlegget er viktig for Kleven og tennisklubben.

– Vi er jo et ideelt idrettslag og gjør ikke dette for å tjene penger, slik som større, profesjonelle aktører. Vårt ønske er at vi skal få så mange svelvikinger i aktivitet og samtidig sørge for maksimal aktivitet på området. Vi håper jo at det er folk der fra morgen til kveld. Når vi har en så fin hall, er det synd om den står tom, forklarer Kleven.

Nettopp eierskapet til hallen, ga en stor fordel i anleggelsen av de nye tilbudene.

– Hallen er jo vår, så det medførte ingen utgifter utover investeringen det var å kjøpe og få anlagt banene, altså ingen leiekostnader eller lignende, forteller han.

Padel-initiativet var det tidligere tennistrener i klubben Nino Ariño som tok.

– Det var Nino som var primus motor for padelen. Vi var jo usikre til å begynne med, men nettopp på grunn av plassen vi hadde til rådighet, valgte vi å gi det et forsøk.

– Det har jo helt klart blitt en suksess!

Kleven er fornøyd med interessen fra svelvikingene og forteller at det ikke har stått på oppmøtet etter åpningen.

– Det var jo veldig mange som ville spille da vi åpnet innebanen, og vi tenkte vel at det kanskje ville dempes litt mot sommeren, men også nå ser jeg mange på utebanene, så det er veldig fint, sier han.

Gratis bane

Hadde trenden kommet tidligere, kunne Svelvik Tennisklubb takket ja til et svært godt tilbud.

– Rundt 2016 fikk vi faktisk et tilbud om å få en padelbane gratis, men vi takket nei, siden vi hadde så lite kjennskap til sporten og den hadde ikke fotfeste i Norge. I etterkant kan du jo si det var litt dumt, ler Kleven.

Tennis-entusiasten forteller likevel at når padelen først kom, har det tatt Skandinavia med storm. Det tror han det er en spesiell grunn til.

– Det er mye lavere terskel enn i tennis. Tennis er en teknisk krevende sport som tar tid å få taket på, men med padel kan jeg ta med meg fire naboer og spille kamp med én gang, sier han.

– Så det er altså ikke de «samme gamle» fra tennissporten som spiller padel?

– Nei, og det er veldig kult! Det virker som det trekker folk av alle slag i alle aldre, noe jeg tror er veldig bra folkehelsemessig, sier Kleven.