Jente (17) påkjørt i Svelvik

SAMMENSTØT: Onsdag ettermiddag skjedde det et sammenstøt mellom en syklist og en motorsykkel her, rett utenfor Svelvik sentrum.

SAMMENSTØT: Onsdag ettermiddag skjedde det et sammenstøt mellom en syklist og en motorsykkel her, rett utenfor Svelvik sentrum. Foto:

En 17 år gammel jente er fraktet til sykehus med smerter i beinet etter en ulykke i Svelvik.

DEL

(Drammens Tidende) SVELVIK: Jenta kom syklende fra Svelvik sentrum mot Berger da hun kolliderte med en motorsyklist i Gamle Grensegaten.

Ifølge politiet klaget jenta på smerter i beinet etter uhellet, hun ble derfor fraktet til Drammen sykehus for sjekk.

Den mannlige motorsyklisten fremstår som uskadd, og er ikke fraktet av gårde for helsesjekk. Politiet opplyser at det ikke er aktuelt med førerkortbeslag. Helene Sandquist, politibetjent på stedet, beskriver hendelsen som et mindre trafikkuhell.

– Motorsyklisten skulle ut på hovedveien. Så kom det en syklist i fart fra Svelvik sentrum, som ikke klarte å bremse opp, og det ble et sammenstøt. Jenta gikk over styret på sykkelen. Det ser ut som det går veldig bra med syklisten. Heller ikke motorsykkelen har fått skader, forteller hun.

– Begge parter har et ansvar

– Fremstår grunnen til ulykken allerede som klar?

– Jeg tenker at dette er et uhell som vi må opprette sak på, men at det går bra med begge parter. Vi skal snakke litt mer med de involverte. Både myke trafikant og syklister og MC-førere har et ansvar når de ferdes i trafikken. Man må se seg godt for og sørge for at det er klar bane når man er ute og sykler eller kjører.

Motorsykkelsesongen har nå for alvor startet, etter en pause på en del måneder.

– Hvis jeg skal si noe til dem, er det: hold fartsgrensa. Nå som det er vår er det mange motorsykler, syklister, gående og joggende på veiene. Alle har et ansvar for å ferdes trygt i trafikken, så slipper vi ulykker, sier Sandquist.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 15.25. Politiet forlot stedet i 16.20-tiden.

HELSESJEKK: Helene Sandquist, politibetjent i Sør-Øst politidistrikt, forteller at den påkjørte syklisten var oppegående da politiet kom til stedet. Hun ble likevel fraktet av gårde med ambulanse for en helsesjekk.

HELSESJEKK: Helene Sandquist, politibetjent i Sør-Øst politidistrikt, forteller at den påkjørte syklisten var oppegående da politiet kom til stedet. Hun ble likevel fraktet av gårde med ambulanse for en helsesjekk. Foto:

Artikkeltags