Gå til sidens hovedinnhold

Juve gir muligheter for en næringspark som kan romme mer enn tømmerterminal.

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

(Drammens Tidende)

Det er tegnet et bilde av at hele Svelvik er mot tømmerterminal på Juve. Det er ikke et bilde jeg kjenner meg igjen i. Vi i næringsrådet er positive til å utvikle området til en næringspark, som rommer mer enn tømmerterminal.

Det er behov for en ny havneterminal som håndterer tømmer, slik fylkesvaraordfører Olav Skinnes uttalte til Svelvikposten: - Skal tømmer bli en viktigere del av det grønne skiftet, må vi ha en havn vi kan eksportere fra og importere til. Et omfattende utredningsarbeid peker på Juve i Svelvik som del av løsningen. For oss er det også en mulighet.

Det er en soleklar forutsetning at ny svelvikvei må løses aller først. Den nye veien fra Tørkop til E18 må på plass, og det må gjøres gode tiltak for myke trafikanter og dem som bor og ferdes langs veien. En ny vei vil også bety mye for resten av næringslivet i Svelvik.

Les også

Svelvikinger om tømmerterminal: – Dette er helt høl i hue!

Næringsrådet er positive til å utvikle Juve, og vi ser for oss mer enn en ren tømmerterminal. Det vi ønsker å bygge opp under er en utvikling av en ny næringspark. Det handler om flere nye arbeidsplasser enn de som skal til for å håndtere tømmeret. Her er det muligheter for å tiltrekke nye bedrifter og skape nye og kortreiste arbeidsplasser lokalt.

Den senere tid har vi sett at planene er møtt med motbør om rent formalistiske forhold, så som at Buskerud vil legge planer for en kommune som inntil årsskiftet hører hjemme i Vestfold. Det er forståelig. Ingen er tjent med at det tas «snarveier» i denne viktige saken. I tillegg handler det om ulempene med økt trafikk. De ser vi også. Og la meg gjenta: Vi ønsker å være helt klare på at en utvikling på Juve må forutsette at ny Svelvikvei kommer på plass.

Les også

Sørensen til angrep på Haaning: – Dette viser at Høyre er villige til å ofre de som bor i Svelvik for å bedre boforholdene på Åskollen

Ny vei kan med andre ord åpne for spennende næringsutvikling, gi bedre konkurransekraft for små og store bedrifter i Svelvik, gi bedre bomiljø langs Drammensfjorden og samtidig sette fart på viktige utviklingsprosjekter langs fjorden inn mot Drammen sentrum.

Vi mener det nå handler om å se på mulighetene. Her kan vi få til god og spennende næringsutvikling, og skape bedre bomiljøer for oss som lever og bor her.

Kommentarer til denne saken