Yrke: Rektor på Svelvik ungdomsskole.

Bosted: Konnerud i Drammen.

Fra: Jeg er født i Skien og bodde der til jeg skulle begynne på skolen. Fra jeg begynte i 1. klasse til jeg var ferdig med videregående skole bodde jeg på Gjøvik og Østre Toten. Med stor og internasjonal familie, hvor mange bor i og rundt hovedstaden, har jeg også alltid tilbrakt mye tid og følt stor tilhørighet til Oslo.

Alder: 55

1. Hva er ditt stolteste øyeblikk hittil i livet?

– Jeg er så stolt av ungene våre, så da må jeg svare tre øyeblikk. Ett i 1995, ett i 1998 og ett i 2001.

2. Hva har du lyst til å gjøre, men som du ikke har fått gjort enda?

– Jeg elsker å reise, bli kjent med mennesker og kultur. Med lett sekk på ryggen velger jeg Latin-Amerika.

3. Fortell om en opplevelse som også bidro til å endre livet ditt?

– Tenker på store, sterke forbilder, på mennesker jeg har møtt. Om jeg skal velge, står en opplevelse i særstilling. For 28 år siden var min mann og jeg backpackers i India. I Calcutta ville tilfeldighetene det slik at Mor Teresa inviterte oss inn til seg, To slitne nordmenn på tur, overveldet etter mange og svært sterke inntrykk. Jeg glemmer det aldri. Mor Teresa tok imot oss, snakket med og velsignet oss. Måten hun snakket om alle menneskers uendelige verdi gjorde et sterkt og uutslettelig inntrykk på meg.

4. Hva bekymrer deg?

– Umulig å ikke nevne miljøutfordringer, urettferdighet og manglende inkludering. Jobber ellers med å ikke bekymre meg altfor mye … men hverdagsbekymringer er nært knyttet til ivaretakelse av de rundt meg, enten det handler om elever, kolleger, familie eller venner.

5. Hva er det mest dramatiske du har opplevd i livet?

– Høsten jeg var tretten år døde ett av mine største forbilder, pappa.

6. Hvem i Svelvik vil du framsnakke, og hvorfor?

– Det er så mange bra folk i Svelvik, men da velger jeg læreren og de som jobber i og med skole. Verdens viktigste jobb: utvikling av selve framtiden. Møter ungdommene våre på en god måte. Motiverer, veileder, legger til rette for å lære teori og utvikle ferdigheter slik at vi alle får leve best mulige liv.

7. Hvis du kunne innført noe eller bygget noe i Svelvik, hva hadde det vært og hvorfor?

– Lytter til hva ungdommene selv sa når vi diskuterte spørsmålet i elevrådet. De ønsker seg flere møteplasser hvor det ikke er så dyrt å spise. Ungdommene ønsker også å se og snakke med flere voksne. For egen regning benytter jeg da anledningen til å heie på alle som bidrar for frivilligheten og til å slå et slag for natteravner. Meld deg, enten du er mamma, pappa, onkel, bestemor eller nabo!

8. Hva kan du bare ikke klare deg uten?

– Mennesker jeg er glad i! Oslo, Italia, reiser, god mat og vin, hytta, telefonen og bilen min.

9. Du deltar i 4-stjernes middag og får selv velge de tre gjestene. Hvem velger du og hvorfor? Og hva velger du å servere?

– Gode venner. For å ha det gøy sammen og snakke om det vi er opptatt av. Italiensk.

10. Hvor ser du deg selv om ti år?

– Jeg føler meg veldig heldig som fikk jobb på Svelvik ungdomsskole i fjor. Ti år er litt lenge til, men håper jeg er frisk, i farta, har noe å bidra med og fortsatt er ønsket.