Det er knyttet stor spenning til hvilke arrangementer man rekker å få gjennomført i løpet av 2021, etter at koronaviruset stoppet det meste i 2020 – og en god del arrangementer i 2021.

Nylig ble det kjent at Svelvikdagene er avlyst også i år, mens det førstkommende helg vil være både sommermarked i sentrum og Adax Grand Prix-turnering i tennis på Ebbestad.

Mange har nok lurt på om Den Gode Hensigt får feire tiårsjubileum etter at fjorårets musikal måtte avlyses. Nå kan Christin Grilstad Prøis og de øvrige bekrefte at det blir show i kirkeparken denne høsten.

– Nå er vi lykkelige og lettet over å ha tatt den beslutningen. Vi gleder oss stort og har kontaktet folk og hørt om de er med videre. Vi er så avhengige av dugnaden og «spiriten», forteller Prøis til Svelviksposten.

– Bare å «rulle og kjøre»

Etter over et helt år med restriksjoner og minimalt med dugnader i samfunnet, var Den Gode Hensigt-gjengen spent på om folk hadde hatt det for godt uten dugnader, eller om de kunne tenke seg å bli med igjen.

– 99 prosent er med videre, så da er det bare å «rulle og kjøre», sier Prøis og ler.

Selv om det stadig åpnes mer og mer, er Den Gode Hensigt forberedt på at det fortsatt vil være restriksjoner. Likevel kan man glede seg over mer normale dager.

– Det kan bare ikke skje at det kommer masse korona igjen. Nå åpner verden, nå returnerer vi til gode, gamle tider. Selvfølgelig med begrensninger når det gjelder publikum, men vi klarer det.

– Litt ekstra styr

At Den Gode Hensigt kan arrangeres i år, men ikke Svelvikdagene, er naturligvis trist. Prøis forteller at hun forstår godt hvorfor Svelvikdagene valgte å avlyse.

– De har et mye er avansert program enn oss. Det er lettere for oss å lose folk inn og få dem til å sette seg ned på faste plasser.

I fjor landet musikalen flere store stjerner, som vanlig, som skulle bidra i oppsetningen. Skuespiller Silje Torp, kjent fra flere filmer og serier, skulle være med. Hun har ifølge Prøis dessverre måttet melde avbud da hun har et annet prosjekt denne høsten.

– Men vi har jo Hilde Louise Asbjørnsen med istedenfor. Skuespillerne gleder seg, og jeg tror alle går nå og tripper og venter på at livet tar tak igjen.

Tirsdag kveld hadde styringsgruppa i Den Gode Hensigt et møte for å legge de store linjene for musikalen.

– Det blir jo litt ekstra styr, og vi legger opp til 200 i amfiet istedenfor 450. Foreløpig i hvert fall, og så ser vi an. Vi kjører heller flere forestillinger, sier Prøis.

– Gleder oss masse

Den Gode Hensigt har premiere tirsdag 31. august, men én forestilling tirsdag, onsdag og torsdag, to forestillinger fredag 3. september og så den siste forestillingen lørdag 4.

– Det er bare gøy. Vanligvis når vi er ferdig er det sånn «åååh, skulle ønske vi kunne ha noen forestillinger til», sier Prøis og ler.

– Vi er nødt til å tenke på publikum med flere innganger, smittevern og så videre, og det blir en utfordring på scenen også. Koreografien blir annerledes og vi må kanskje ha kohorter blant skuespillerne. Det blir en utfordring, men det blir interessant å få dette til å rulle med disse endringene. Men det får vi til.

Nå er det bare å vente i spenning på årets oppsetning, som også har et helt nytt manus.

– Det blir så gøy! Vi gleder oss masse til å få den «nå skjer det noe i sentrum igjen»-følelsen, få myldrefølelsen og at det rigges på brygga.