Gå til sidens hovedinnhold

Kommunen er svært glade etter de siste smittetallene

32 personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. For 20 av tilfellene er smitteveien kjent, mens den foreløpig er ukjent for de siste 12. En del av tilfellene ble imidlertid meldt til Drammen kommune relativt sent tirsdag kveld, så smittesporingsarbeidet er ikke fullført for en del av dem.

Ett av tilfellene påvirker Marienlyst skole, og én klasse settes i karantene. Utover dette har ikke noen av dagens rapporterte smittetilfeller noen konsekvenser for kommunens barnehager, skoler eller helseinstitusjoner.

– Vi er selvfølgelig veldig glade for at smittetallet som rapporteres i dag, er langt lavere enn gårsdagens tall. Tallet i går var et resultat av at vi fikk svar på prøver fra flere dager. Samtidig er vi forberedt på at det kommer til å svinge en del de nærmeste dagene, sier kommuneoverlege John David Johannessen i Drammen kommune.

Håper på reduksjon

Det har nå gått halvannen uke siden nasjonale myndigheter innførte svært strenge restriksjoner i både Drammen kommune og resten av Viken fylke. Erfaringsmessig går det gjerne to til tre uker før det kan forventes å se resultater av tiltakene.

– Det kan bety at vi faktisk må fram til slutten av neste uke før vi ser en nedgang, men vi håper selvfølgelig at vi får en reduksjon i tallene raskere enn det. De første tegn til at utviklingen snur er når vi ikke har en stadig økning i daglige smittetall, sier Johannessen.

I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 630 nye smittetilfeller. Dette er samme antall som ble registrert for den foregående toukersperioden i går. Kommuneoverlegen vil imidlertid ikke trekke noen konklusjoner på grunnlag av at dette tallet er likt to dager på rad.

– Vi følger situasjonen nøye fra dag til dag, men det trengs flere dager for å si noe om hvordan smittespredningen utvikler seg. Vi har uansett et svært høyt smittetrykk i Drammen kommune, og vi har en enormt stor jobb foran oss for å redusere smitten, sier John David Johannessen.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 3192 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 46 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Kommentarer til denne saken