Det siste døgnet er det meldt om åtte korona-tilfeller i Drammen kommune.

Ikke siden 2. februar har vi hatt et høyere antall registrerte smittede i kommunen. Åsen barnehage og Tømmerås skole er berørt med ett tilfelle hver. Elever og ansatte er satt i karantene.

To av tilfellene er knyttet til importsmitte, mens en er smittet av nærkontakt. For de fem øvrige er smitteveien foreløpig ukjent, og det pågår omfattende smittesporing og testing i nærmiljøet rundt de smittede.

– Vi har mistanke om at det kan ha skjedd smitte på Kiwi på Svelvik Nærsenter. Vi anbefaler derfor alle som har handlet der i perioden 23.2 til 26.2 til å teste seg og være ekstra observante på symptomer, sier kommuneoverlege Ingeborg Johannessen.

Hun sier at det er bekymringsfullt at vi nå for syvende dag på rad har en gradvis økning i antall smittetilfeller i Drammen kommune, med unntak av gårsdagens to tilfeller.

- At fem av de smittede siste døgn så langt har ukjent smittevei, tyder på at det nå er mer smitte i samfunnet. Vi vet at en økende andel av de smittede også i Drammen har UK- varianten av viruset, som er mer smittsom. Og vi vet av erfaring at smitten nå kan øke raskt uten nødvendige tiltak. Det er derfor viktig at innbyggerne i Drammen fortsetter å forholde seg til anbefalinger om smittevern og begrenser både mobilitet og sosial kontakt. Vi oppfordrer alle til å vurdere grundig hva som er nødvendig aktivitet nå og følger regjeringens anbefalinger, sier Johannesen.

Siden begynnelsen av mars har 2441 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 46 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Svelviksposten kommer tilbake med mer.