Gå til sidens hovedinnhold

Kraftig nedgang i antall smittede - men kommuneoverlegen er forsiktig med å konkludere

Det er siste døgn påvist 19 nye tilfeller med koronasmitte i Drammen kommune. Smitteveien er kjent for 15 av disse, mens for fire er smittevei ukjent og smittesporing pågår fremdeles.

Dagens tilfeller berører kommunale tjenester til mennesker med nedsatt funksjonsevne. Fire brukere er satt i karantene, mens fire ansatte er i ventekarantene.

Ved Åssiden vgs, Gulskogen ungdomsskole og St. Hansberget barnehage er det også påvist smitte. Både elever og lærere er satt i karantene.

19 smittede er det laveste antallet påviste smittetilfeller vi har hatt i Drammen kommune siden 8. mars.

- Vi er som vanlig forsiktige med å trekke noen konklusjoner basert på enkeltdager, og ekstra forsiktige er vi med å konkludere på grunnlag av rapporterte smittetall i helgene, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

- Men det er selvsagt positivt og gledelig at dagens antall smittede er betraktelig lavere enn det vi har sett de siste tre ukene. Vi kan håpe at dette er et signal på at smittekurven i Drammen kommune nå er i ferd med å flate ut, for så å synke. Men vi har sett at tallene kan hoppe opp og ned, så det gjelder å ikke trekke for raske slutninger. Vi har fortsatt en jobb foran oss for å klare å snu den trenden vi nå har vært inne i, sier Sagberg.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 3379 personer bosatt i Drammen fått påvist koronasmitte. 46 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Kommentarer til denne saken