Gå til sidens hovedinnhold

Krevende kjøreforhold i morgentimene: – Overrasket over hvor mange som kjører på dårlige forhold

Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet ber alle om å kjøre etter forholdene.

(Drammens Tidende)

BUSKERUD: Også i natt har snøen lavet ned i Buskerud. Selv om det ikke er snakk om ekstreme mengder, er det nok til at det er krevende kjøreforhold i morgentimene.

– Nordmenn er ikke så flinke til å kjøre på vinterføret. Vi anbefaler å kjøre etter forholdene og ikke stresse, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Jan Kristian Johnsrud.

Han er overrasket over hvor mange nordmenn som kjører på dårlige forhold – og utenlandske sjåfører som ikke har kunnskap om snøføret.

– I dag kan det være utfordrende kjøreforhold, særlig for dem som ikke er vant til slikt føre. De trenger kanskje ikke å kjøre i dag. Men det er ikke vi som bestemmer om folk skal være ute, sier Johnsrud.

Operasjonslederen ser på dagens værvarsel når Drammens Tidende ringer. Der er det meldt snøbyger i Buskerud-området hele dagen.

– Det ser ut som det blir en snødag i dag, og det kan bli kaotisk. Vi anbefaler at folk er forsiktige.

Har brøytet i hele natt

Statens vegvesen har ansvar for brøyting på Europa-, riks- og fylkesveiene. Ifølge trafikkoperatør Anniken Island har brøytemannskapene i Buskerud og Vestfold vært ute og brøytet i hele natt på disse veiene.

– Det er sikkert småveier og sideveier vi ikke har rukket enda. Men det skal i hvert fall se greit ut på E18 nå, forsikrer Island.

Likevel kommer det fortsatt snø enkelte steder, noe som fører til at noen strekninger på E18 fortsatt kan ha snø i kjørebanen.

– Folk får ta hensyn og senke farten, sånn har det vært de siste dagene.

Hun vil ikke anbefale folk å la bilen stå, men oppfordrer til at man tenker seg om før man setter seg i bilen.

– Det varierer veldig på snømengden og kjøreforholdene i distriktet, men det er ikke ekstremt noe sted. Det spørs litt hva folk føler seg komfortable med, men det er vinter og kan være glatt. Tar man høyde for det, går det fint an å kjøre bil.