Skiltet, som opplyser om brådybde og stein på Knemstranda, har etter Gro Nebell Aronsens leserinnlegg og Svelvikspostens videosak fått mange til å reagere i sosiale medier. Nå er deler av metallskiltet funnet sammenbrettet i en hage på Ebbestad.

– Det var å forvente at noen skulle reagere på skiltet, når det har blitt såpass mye omtalt som det har, sier leder for forebyggende enhet i Drammenspolitiet, Geir Oustorp.

Som oppdatert i forrige sak, er det verdt å nevne at livbøye nå har kommet opp, som avbildet under.

Skuffet

Hageeier, som av hensyn til forholdene ikke vil omtales med navn i avisen, er skuffet over det som har skjedd.

– Det må være noen som har fritidsproblemer, og dette kan det ikke være barn som har gjort, sier vedkommende, som har vært også har vært offer for hærverk tidligere.

Sakens karakter kan minne om kringla hos Brit og Claes Nilsson som ble revet ned og stjålet og senere funnet i toppen av høyspentmasta i sentrum, som Svelviksposten skrev om i fjor sommer.

Oustorp forteller at hærverk er vanligst om sommeren og at det er spesielt en gruppe i demografien som skiller seg ut på området.

– Det er ofte den yngre garde som gjør disse tingene. Om sommeren har de fri og lite å finne på, og da er det enkelte som finner ut at de skal gjøre dumme ting, forklarer han.

Planlagt

Oustorp kjenner ikke til saken før Svelviksposten ringer, da den ikke har blitt rapportert til politiet formelt.

– Jeg kjenner ikke til saken, men sånn som du beskriver det, høres det jo planlagt ut. Skiltet har jo blitt forflyttet et godt stykke, sier han til Svelviksposten over telefon.

Truls Rieger, avdelingsleder for samferdsel, vei og parkforvaltning i Drammen kommune har følgende å melde om forholdet:

– Det er dumt, men nå er det sånn det er. Det nye skiltet er bestilt og kommer som planlagt, men det vil ta litt tid, forklarer han.

Les også

– Tiden går så altfor fort og man får ikke tid til det man ønsker å gjøre