Gå til sidens hovedinnhold

Krystallklar beskjed fra to formannskap til fylkespolitikerne – dette må dere fikse!

Artikkelen er over 2 år gammel

Formannskapene i Svelvik og Sande hadde felles møte torsdag kveld og er unisont enige om at busstilbudet mellom Svelvik og Sande må opprettholdes.

Busskrisen Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er fullstendig uakseptabelt at kollektivtilbudet til innbyggerne våre blir så dårlig som VKT og Brakar nå legger opp til. Ordførerne i Svelvik og Sande har jobbet med denne saken i over et år og nå er tålmodigheten slutt.

Ruteomleggingen gjør livene vanskelig for folk som bor i området og som er avhengige av buss for å jobbe, handle og være sosiale.

Vi får daglig tilbakemeldinger fra innbyggerne våre der som sier at de er redd de må flytte, dersom busstilbudet blir rasert på denne måten.

Vi oppfordrer derfor fylkespolitikere i Viken og Vestfold og Telemark om å vise handlekraft, skjære igjennom og bruke eierskapet sitt til å sikre at bussen fortsatt skal gå på tvers av kommune- og fylkesgrensene, slik den har gjort i mange, mange år.

Vi ønsker at bussene skal kjøre runden Drammen, Svelvik, Sande og motsatt slik den gjør i dag. Vi har ingen tro på at to busselskaper klarer å gi et reelt tilbud til innbyggerne våre dersom de skal snu på fylkesgrensen og få rutene til å korrespondere.

Vi skjønner at lønnsomhet er viktig for kollektivselskapene. Men som leverandør av en offentlig tjeneste mener vi de kan bli langt mer bevisste på samfunnsoppdraget sitt også.

Så til kollegaene våre i alle partier på fylkestingene i Viken og i Vestfold og Telemark: Dette må dere rett og slett fikse! Og det må skje raskt.»

Kommentarer til denne saken