Det er fullstendig uakseptabelt at kollektivtilbudet til innbyggerne våre blir så dårlig som VKT og Brakar nå legger opp til. Ordførerne i Svelvik og Sande har jobbet med denne saken i over et år og nå er tålmodigheten slutt.

Ruteomleggingen gjør livene vanskelig for folk som bor i området og som er avhengige av buss for å jobbe, handle og være sosiale.

Vi får daglig tilbakemeldinger fra innbyggerne våre der som sier at de er redd de må flytte, dersom busstilbudet blir rasert på denne måten.

Vi oppfordrer derfor fylkespolitikere i Viken og Vestfold og Telemark om å vise handlekraft, skjære igjennom og bruke eierskapet sitt til å sikre at bussen fortsatt skal gå på tvers av kommune- og fylkesgrensene, slik den har gjort i mange, mange år.

Vi ønsker at bussene skal kjøre runden Drammen, Svelvik, Sande og motsatt slik den gjør i dag. Vi har ingen tro på at to busselskaper klarer å gi et reelt tilbud til innbyggerne våre dersom de skal snu på fylkesgrensen og få rutene til å korrespondere.

Vi skjønner at lønnsomhet er viktig for kollektivselskapene. Men som leverandør av en offentlig tjeneste mener vi de kan bli langt mer bevisste på samfunnsoppdraget sitt også.

Så til kollegaene våre i alle partier på fylkestingene i Viken og i Vestfold og Telemark: Dette må dere rett og slett fikse! Og det må skje raskt.»