Jeg husker da jeg selv skulle ta det samme valget som ungdomsskoleelever over hele Norge står i akkurat nå. Helt fra jeg var liten har jeg vært glad i havet og interessert meg for båt. Kombinert med lysten på en annerledes og variert skolehverdag gjorde at valget mitt 1. mars falt på maritime fag. Det har vært mitt livs beste beslutning!

Det beste med å ta videregående på Skoleskipet Gann er at alt det teoretiske vi lærer, kan vi prøve ut på skipet rett etterpå. Det er en bra metode for å få testa ut om man trives med maritime fag. Jeg fant fort ut at jeg hadde havna på rett hylle. Etter læretida vil jeg enten jobbe som matros noen år eller gå rett tilbake til skolebenken for å bli styrmann og etter hvert kaptein.

Det som er så bra med en maritim utdanning er at det gir utrolig mange muligheter. For det første er det godt å vite at jeg så å si er garantert læreplass og jobb. For det andre vil ingen dag på jobb være lik. Hver dag vil være fylt med spennende utfordringer som må løses der og da. For det tredje er det veldig kult å tenke på at jeg etter endt utdanning kan ha hele verden som arbeidsplass om jeg vil. En karriere innen det maritime er et trygt valg fordi det er en næring i vekst og behovet for kompetansen vår vil være ettertrakta i tida framover.

Jeg oppfordrer derfor alle som er i tvil om hva de skal velge, til å sjekke ut maritim utdanning. Hvis du kan forestille deg en fleksibel hverdag full av opplevelser der du lærer masse hele tiden, kan en maritim utdanning være midt i blinken for deg.

LES OGSÅ:

Les også

Svelvikveien atter en gang

Les også

Etablering av svært trafikkfarlig bussholdeplass på Bergeråsen

Les også

Fakta om Svelviksand-planene