Åpner sesongen med kunstverksted for barn i Fossekleiva

FOSSEKLEIVA FOR KIDS: Dette bildet er fra et av verkstedene ifjor sommer - med Inger Garborg Amundsen og Steinar Kaarstein. Foto: Fossekleiva kultursenter

FOSSEKLEIVA FOR KIDS: Dette bildet er fra et av verkstedene ifjor sommer - med Inger Garborg Amundsen og Steinar Kaarstein. Foto: Fossekleiva kultursenter

Artikkelen er over 2 år gammel

På søndag åpner Fossekleiva for sesongen. Det er første gang kultursenteret holder åpent fra januar.

DEL

Fossekleiva kultursenter har tidligere bare holdt oppe om sommeren og tidlig høst, men etter kommunens sponsing av varmluft og ventilasjon kan kultursenteret være helårsåpent. De starter sesongen med årets første Fossekleiva for kids, et kunstverksted for barn på søndager.

– Vi har hatt det gjennom sommersesongen tidligere, og kommer til å fortsette med arrangementet noen søndager i vår, sier Franzisca Aarflot, daglig leder på Fossekleiva kultursenter.

Det er kunstnerne Garborg Amundsen og Steinar Kaarstein som skal ha verkstedet.

– De lagde sanserommet for barn i sommer. Da hadde de reise som tema, og lagde morsomme kunstverk i kofferter. Man åpnet kofferten, så åpenbarte det seg noe. På søndag er forteller Aarflot. Alle verkstedene kommer til å ha forskjellige temaer, og passer fra 3–4 år til 10–12 år. Åpningen på søndag har også et program for de voksne.

– Det vil bli en liten presentasjon av programmet for i vår, med den unge jazzmusikeren Norvald Dahl. Nå har vi også fått peis Café Jebsen, så det blir en uhøytidelig og avslappet aften, sier Aarflot. Hun gleder seg til å holde åpent i vinter.

– Det er utrolig vakkert ute i fossekleiva nå, med fossen i vinterdrakt. Det er ikke ofte man ser det så stemningsfullt.

LES OGSÅ: Fossekleiva kultursenter og Berger museum har doblet besøkstallene sine 

Artikkeltags