Cecilie Schilling har vist seg som en dyktig sanger og skuespiller for svelvikinger mange ganger, denne gangen får man se mer av hennes multitalent.

LES OGSÅ: Fotballdag for alle

Katharinas stemmer

En Påskenatt i 1523 gjør tolv nonner seg klare til å rømme fra klostret Marienthron. Planen er å reise nordover til Wittenberg til trygghet og frihet hos reformasjonens ledere. Katharina von Bora (1499–1552) er en av de tolv. Men hun tviler på sitt eget valg, derfor sniker hun seg inn i klosterkirken for å ta en avgjørende samtale med Gud. Til hennes overraskelse er kirken full av mennesker. Eller kanskje er det bare et uvirkelig vrengebilde frambrakt av den onde? Slik starter kirkespillet Katharinas stemmer.

Gjennom sang og bønn, gjennom dialog med publikum og intense diskusjoner med buktalerdukkene Martin Luther og Pave Leo X klarer Katharina til slutt å ta sitt valg. Hun rømmer.

Hva som senere skjedde med Katharina von Bora er historie. Hun giftet seg med Martin Luther og ble en av reformasjonens viktigste kvinner, men så langt følger ikke forestillingen henne.

Schilling multi-talent

Katharina spilles av sangeren, skuespilleren og buktaleren Cecilie Schilling.

Organist og professor i musikk, Bjørn Andor Drage har komponert musikken og er forestillingens musiker. Teksten er skrevet av Anne Helgesen og Lyder Johannes Verne. Helgesen har også regien.

Jon Mihle er Kattas viktigste dukkemaker, særlig gjennom en serie burleske figurer som går under navnet «grå gubber», også Martin Luther og pave Leo X har blitt temmelig grå og gubbete. Kirkespillet er produsert av Kattas Figurteater Ensemble fra Tønsberg.

LES OGSÅ: Lisbeth Friberg og Seven Summits

Kattas figurteater

Oppsettingen er et samarbeid mellom Kattas Figurteater Ensemble, Tunsberg bispedømme og Klingende kirkelandskap med støtte fra Norsk kulturråd, Vestfold fylkeskommune, Tønsberg kommune, Fond for Lyd og Bilde og Kirkerådet. Forestillingen hadde premiere i Sem kirke 2. mars, og har vært på turné i bl.a. i Nord-Norge.

Fif åpnet 11 oktober med workshop og Figurtemming, der fikk man oppdage en fantastisk verden av ville objekter gjennom Les sages fous’ egenartede tilnærming til figurtemming!

Lørdag skal Katharinas stemmer settes opp i kirken.