Lysene er slukket, teppet er falt og Dampskipsbrygga er igjen satt tilbake til sitt vanlige jeg.

Årets musikal fikk gang på gang stor applaus fra publikum, og med sangere og skuespillere som Fridtjov Såheim, Tor Erik Gunstrøm, Cecilie Schilling, Ellen Nikolaysen, Yngve Kristiansen, Elin Sogn og Kristoffer Grua Pedersen ble publikum storveies begeistret. Akkompagnert av nydelig musikk komponert av Christin Grilstad Prøis sto opplevelsene nærmest i kø og publikum storkoste seg.

Gang på gang ble det servert perler fra scenegulvet og Tor Erik Gunstrøms tolkning av Vertshus Nils satte lattermusklene skikkelig i sving. Velkjente Cecilie Schillings sang som Skipper Tofts datter begeistret publikum som svarte tilbake med solide klappsalver.

LES OGSÅ+: Fossekleiva kultursenter er vertskap for fellesutstillingen til Kunst Rett Vest

Ny rekord

 

1900 personer var innenfor portene på årets fem forestillinger. Vi må helt tilbake til det første året for å finne like mange publikummere.

På siste forestilling ble det satt ny publikumsrekord med hele 491 personer i amfiet. Det var ikke mulig å oppdrive ett ledig sete.

Det var budsjettert med 1600 publikummere og nok en gang ble det skapt mer inntekter enn kostnader. Dette er arrangøren naturlig nok meget tilfreds med.

LES OGSÅ: Ukens kamper på Solbakken

Skapt av 150 frivillige.

Organisasjonen Den Gode Hensigt består hvert år av over 150 frivillige som er fordelt i 9 grupper. I løpet av et år jobbes det med stor glede og entusiasme og mange tusen timer leveres med gratis arbeid.

50 voksne og 24 barn utgjør den totale skuespillermengde.

Det er et gedigent og utrolig flott syn når alle skuespillerne er på scenen samtidig. Det er Kjærringer på brygga, soldater, sjøfolk og ansatte i vertshusene som dominerer musikalen. Det synges og danses og livet går temmelig hett for seg når alle disse skal få seg en skjenk på Vertshuset.

Barna møtes på brygga til lek og latter, dans og morostreker. Dette er absolutt ikke Herr Overtollbetjent Mathiesen noe særlig glad for!

Formålet til Den Gode Hensigt:

«Formålet til foreningen som ble startet i 2010 er å bidra til et levende Svelvik gjennom historiske, tradisjonelle og nyskapende arrangementer. Dernest å skape gode møteplasser inspirert av dugnadsånd, fellesskap og entusiasme for den flotte byen vår» Med fasit i hånd, etter at sjuende sesong har gått over i historien, er at foreningen innfrir formålet langt over det man kunne forvente.