1. september er det igjen duket for høstmarked i sentrum. Da skal ulike aktører sette opp boder og selge smått og stort.

Det er allerede flere påmeldte utstillere, og tilbyr alt fra spekemat til designmøbler. Til barnas glede skal det også settes opp et barnetivoli på parkeringsplassen ved Adax.

– Vi håper mange tar turen innom byen den dagen, sier Jorun Mandt Johnsen, leder i handelsstandsforeningen.

Tiltrekke folk

Det er Handelstandsgruppa i Svelvik som står for arrangementet, i likhet med både vår- og sommermarkedene. De håper at gode tilbud skal trekke folk til sentrum.

– Det hele startet med at vi ville prøve å lage litt liv i sentrum og gi folk gode grunner til å bruke de lokale butikkene.

– Vi ønsker rett og slett å lage et arrangement som gjør at folk vil oppholde seg i sentrum, sier Johnsen.

Litt underholdning blir det kanskje også.

– Vi håper at vi skal få til litt musikk i gata også, at et av korpsene kanskje skal ha en liten konsert, sier Johnsen blidt.

Rundt hele sentrum

Markedsbodene skal fordeles ut over sentrum.

– De skal stå helt fra Fitnessplanet og opp til senteret, blant annet på Lilletorget og ved Juve næringspark og senteret. I tillegg står Frivilligsentralen for en baklukeloppis rett over ferjeleiet, forteller foreningslederen.

Det vil dessuten være en egen barneloppis utenfor Fitnessplanet.

Ronny Bernhardsen forteller at nesten ingen av bodene som kommer har vært på høstmarkedet tidligere.

– Blant annet kan man få stelt hunden sin på standen til Norges hundefrisørskole. De skal også ha en stor utstilling av dyreutstyr.

Les også: Kaller alle barn til lekeloppis!

Tivoli for barna

Barna vil også ha mulighet til å kose seg på tivoli i flere dager. Allerede mandag 27. august kommer et dansk firma for å sette opp tivoliet, som skal holde åpent fra torsdag til søndag.

– De spesialiserer seg på rent barnetivoli, og er veldig flinke på det, sier Ronny Bernhardsen.

Han understreker at voksne ikke må glede seg for mye til dette, for tivoliet er forbeholdt barna.

– Det blir både karuseller og hoppegreier, masse forskjellig. Men det er et barnetivoli, ikke noe for de voksne, sier Bernhardsen og ler litt.

Alle velkomne

Fordi målet er å få flest mulig til å besøke sentrum, tar ikke handelsstandsforeningen betalt for å ha en bod.

– Det koster ingenting. Vi ønsker bare at det skal være litt liv og røre.

– Så hvis noen ønsker å selge lodd, vafler eller noe annet, er de hjertelig velkomne til å bli med, oppfordrer Jorunn Mandt Johnsen.