Foreningen har samlet inn 1,4 mill. – nå arrangerer de konsert for å renovere kirken videre

Pusser opp: Berger Kirkes Venner har samlet inn og brukt 1.449.847 kroner på å utbedre kirken. Men de er ikke ferdige enda. foto: arkiv, kent stian håkonsen

Pusser opp: Berger Kirkes Venner har samlet inn og brukt 1.449.847 kroner på å utbedre kirken. Men de er ikke ferdige enda. foto: arkiv, kent stian håkonsen

Artikkelen er over 2 år gammel

Liker du gladjazz og vil at Berger kirke skal utbedres videre? Da er 15. februar kvelden for deg.

DEL

Da inviterer nemlig Berger Kirkes Venner til konsert med Bourbon Street Jazzband, med kirkeverge Lars Olav Bøe på saksofon. Overskuddet av konserten går til arbeidet deres med å vedlikeholde kirken. Styreleder Thor Arne Gabrielsen i Berger kirkes venner har planen for 2018 klar.

LES OGSÅ: Stenger kirken for oppussing

Nytt både ute og inne

– Vi skal ruste opp uteområdet rundt kirken og på gårdsplassen. Kirkevergen og jeg prater om å legge belegningsstein. I dag er det grus, og den havner inn i kirken og i snøfreseren på vinteren. I fjor lagde vi også et nytt lynvern, og gravde i den forbindelse rundt kirken. Dette ble ruglete og stygt, og vi håper overskuddet fra konserten kan hjelpe oss til å gjøre det fint igjen. Kirken har mange arrangementer der damene har på pensko. Da blir det mye lettere å gå på belegningsstein.

Men det er ikke bare ute Berger kirkes venner skal gjøre det flottere.

– Inne skal vi ha ny belysning. De gamle lampettene gir ikke mye lys, så der trengs det en oppgradering. Berger kirke skal være Svelvik kommunes kulturkirke, så det er mange arrangementer her. Det fører til et behov for profesjonell belysning ved alteret der de som opptrer står.

– Det er ikke småting dere planlegger. Hvor mye håper dere å få inn på konserten?

– På julekonserten var det full kirke. Da fikk vi inn 21.000 kroner. Vi håper å få inn noe lignende nå. Bergersamfunnet er veldig sammensveiset, og flinke til å støtte oss.

LES OGSÅ: Setter opp musikal: – En happening folk i Svelvik seint glemmer

Samlet inn over 1,4 mill.

Berger Kirkes Venner har i perioden 2012–2016 samlet inn og brukt 1.449.847 kroner på oppussing og utbedring av kirken. I tillegg er det nedlagt 1846 dugnadstimer.

Siden 2010 har BKV gjort kirken til Norges første kirke med LED-belysning, satt inn benkevarmere, lagt nytt skifertak, vasket kirken utvendig, reparert den råtne gavlen, drenert, satt opp mer metallgjerde, malt utvendig, ryddet skog, satt opp nytt tregjerde, utbedret vannposten og slipt gulvet i kirken. Og konserten tyder på at de ikke er ferdige enda.

LES OGSÅ: Daniel og Nour skal begynne på norsk skole for første gang – trenger leksehjelp

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken