Gå til sidens hovedinnhold

Cirkus Minimax på Homannsberget

Artikkelen er over 7 år gammel

I forrige uke hadde både campinggjester, hyttefolk og fastboende funnet veien til det store gule og blå teltet nede ved fjordkanten. Og Cirkus Minimax lagde show.

Tirsdag og onsdag i forrige uke hadde Cirkus Minimax satt opp sitt blå og gule sirkustelt. Man må si det tronet litt over forteltene til de andre campinggjestene på Homannsberget, der det sto nesten helt nede ved strandkanten. Slik at man fikk lite grann av den friske sjøbrisen sigende inn under teltduken, for selv om det var kveldsforestillinger, var det hett under teltduken.

MINIMAX

Cirkus Minimax er som navnet tilsier et lite sirkus, hvor det er sirkusdirektør Carl-André Hjelvik og hans to artister som holder koken ute i manesjen. Direktøren viste sin balanse- og sjonglørevner i et eget nummer. Og han var også med på et klovnenummer, hvor alle tre artistene var med. For i manesjen har han med seg to artister til med multitalenter til året show.

SKJULTE TALENTER
Steen Offersen er sjonglør og fakir i kledd humor, og han viste ikke bare fram sitt eget talent. Men ut ifra publikum plukket han ut Sara fra Lørenskog. Hun er på besøk hos en venninne ved campingen. Og lite ante hun på forhånd om sine skjulte sirkustalenter. For etter bare et snaut minutt mellom Stens magiske hender, balanserte hun en stor ball på hodet, mens hun hadde en tallerken snurrende på pinne i hver hand.
- Det var et talent jeg ikke visste jeg hadde, må Sara smilende innrømme etter forestillingen.
Det var som fakiren Steen at publikum fikk smake på den biten av sirkuset som handler om. «Ikke prøv dette hjemme». Først slukte han et stort sverd, som ga like stor øyne hos publikum, han sjonglerte med skrape kniver før han rundet av med et flammende diabolo nummer.

ABLEGØYER

Og intet Cirkus uten en klovn, og fra vår «kære» nabo i sør, kom klovnen Guggen. Og heller ikke han klarte og la publikum sitte stille. Og Guggen hentet opp mor og datter som medhjelpere til sitt helikoptertriks. Karin Schallbruch og datteren Clara Emilie, fra Berlin og Tyskland, fikk seg en real svingom i manesjen. Mor på skuldrene til Guggen, med strake ben, og datteren på anklene til mor, ble det litt av et helikopter, til datterens svimlende fornøyelse. Så de fikk seg et flott minne i sitt tiende år som gjester ved Homannsberget camping, hvor de trives godt på sommeren.
WORKSHOP
Etter at forestillingen er over, er det tid for workshop. Sirkuset selger blant annet flere forskjellige sjongløreffekter, og man får samtidig mulighet til å få tips av artistene til hvordan man setter i gang med de forskjellige rekvisittene.

- Ja. jeg har prøvd før, må Kasper fra Bryne. Han står inne i teltet, og leker med en diabolo, og han både kaster den bak ryggen og tar andre triks med den.

Kommentarer til denne saken