I overkant av 850 tilskuere hadde funnet veien til Fossekleiva kultursenter på grensen mellom Sande og Svelvik kommune torsdag kveld. De fikk en magisk aften hvor naturen spilte på lag med kunsten, og laget en magisk ramme rundt åpningen. Mens den offisielle åpningen ble foretatt, og årets utstilling åpnet ble himmelen mørkeblå, og opp over Hurumlandet steg en rødoransje måne. Det sørget for at kveldens «happening», en audiovisuell konsert med Mugetuft ble perfekt. Mugetuft er Tellef Øgrim, lyd fra gitar og maskin Musiker og journalist, har arbeidet i ulike musikalske sammenhenger i 30 år. Peter Knudsen, sanntidsvisuals fra maskin/projektor/tv Grafisk designer, arbeidet med visualisering av musikk i ca. 20 år. Henrik Hellstenius, lyd fra maskin og div. instrumenter Musiker og komponist. Jakop Janssønn, trommer/elektronikk Musiker. De hadde flettet inn gamle filmbilder fra Berger Fabrikker i bildene som ble projisert på Fabrikkveggen, i pulserende takt med musikken.

Filmet av Hanne Synnøve Østerud kurator for Fossekleiva museum, og det var også hun som lånte ut filmsnutter til Mugetuft. Artikkel fortsetter under video

 

Hver dag fram til og med den 21 september er fellesutstillingen åpen, med masse spennende opplevelser i og rundt Fossekleiva, og i Svelvik og Sande. Og de to kommende helgene har de 105 kunstnere åpne atelier rundt i alle de 16 kommuner som er med i Kunst rett vest 2014.

Bergermuseum./Fossekleiva

Kunstrettvest.no