Gå til sidens hovedinnhold

Tömmermenn er tilbake etter 13 år: – Som å ta på seg et par gamle sko

Artikkelen er over 3 år gammel

Tömmermenn, Svelviks mest profilerte rockeband fra 96–05 har sluppet singelen «Alt for Meg».

Fra 1996–2005 turnerte det svelvik-baserte bandet, ga ut tre plater og hadde konserter på de største metallfestivalene i Norge. Så kom livet, og mange års pause.

– Det var Fredrik og jeg som først begynte å leke med tanken på å prøve igjen. Man blir eldre og finner ut at det var jo veldig koselig det vi drev med. Når man har jobbet en stund begynner man å savne musikken. Alle har fortsatt å holde på med musikk i den grad det var tid og mulighet. Så kom vi sammen og fant ut at det var mer igjen i oss. Vi hadde mer å si, sier tromiss Jørgen Honerud.

– Hvordan var det å spille sammen etter så mange år fra hverandre?

– På første øvelse hadde vi bestemt oss for å spille gjennom en gammel skive med ti låter. 2,5 time senere hadde vi spilt gjennom alt materialet vårt uten å si noe. Alle huska alt, og kjemien var på plass med en gang. Det var som å ta på seg et par gamle sko.

Eneste svelviking

Så begynte prosessen med å skrive låten som til slutt ble «Alt for meg».

- Låten handler om at ting går i loop. At man repeterer handlinger. Norske tekster har en tradisjon for å være veldig plumpe. Det virket for enkelt for oss, så vi ville i utgangspunktet skrive på engelsk. Men vokalisten vår, Geir Berntsen, skrev så godt på norsk at vi lot det bli med det. Tekstene hans er ikke like enkle å tolke, så vi pleier ikke å forklare hva låtene handler om. Da er det mer åpent for den enkelte å tolke som den vil.

I bandet er Geir Berntsen på vokal, Rune Henden på gitar, bassist Fredrik Nyegaard og trommis Jørgen Honerud. Honerud er den eneste som bor i Svelvik, der bandet øver. Selv om bandet kaller seg et Svelvik-band, bor de øvrige medlemmene i Drammen.

– Vi prøvde å kalle oss et Drammen-band, men Drammen ble uglesett i musikkmiljøet for sine alternative musikkstiler. Vi var et mer rendyrket rock-metallband.

Fordel å være eldre

Honerud forteller at tilbakemeldingene fra fansen har vært gode.

– Vi har fått mange forespørsler om å spille på konserter og festivaler. Mer enn vi har kapasitet til. Nå må vi finne ut hvor mye vi ønsker å reise bort.

Bandet har planer om å slippe to låter til i vår.

– Vi ville ikke starte med en plate som ingen var klar for. Derfor gjorde vi en singel først, og så skulle vi se hvordan etterspørselen ble. Den har vært god.

– På hvilken måte er det en fordel å lage musikk nå som dere er eldre?

– Vi har en bedre forståelse for hver enkelt rolle i bandet. Selv om resultatet er mye likt, tar det mindre tid å kna sammen en låt nå enn før.

– Har dere planer om å spille noe i Svelvik?

– Vi har ikke snakket om å spille i Svelvik, men det hadde vært gøy å spille for hjemmepublikummet.

Kommentarer til denne saken