- Nærheten til sjøen og fellesskapet med de andre kunstnerne var avgjørende for at jeg valgte Fossekleiva for mitt atelier, forteller Berit Myrvold. Hun har hatt et langt kunstnerliv allerede, men det er de siste årene hun har kunnet leve av kunsten alene. Hun kjøpte Galleri porten i Fossekleiva for et år siden, og hun har brukt det siste året til å pusse opp lokalene og gjøre de anvendelige bl.a. for overnatting, om og når inspirasjonen griper over henne.. .

Kunst rett vest, som åpner med stor kollektivutstilling i dag - og bl.a. innbyr til åpnbe atelieer to helger nå i oktober, blir hennes første utstilling i Fossekleiva.
- Jeg fikk et tre årig arbeidsstipend fra staten i 2009, som har gjort at jeg kan fokusere på egen kunst, forteller Myrvold. Før stipendet jobbet hun med kunstformidling til barn og ungdom for Drammen kommune, ved siden av malingen.

Utrykket til Myrvold er abstrakt og hun jobber fysisk med hvert enkelt penselstrøk for å få fram sitt særegne uttrykk. Inspirasjonen henter hun fra naturen og særlig fra den ville naturen, med sine krumspring i utforminger og fargespekter. Favorittåstsidene er vår og sommer. Ellers har hun blitt inspirert av arbeidene til Per Kirkeby og Pierre Bonnard.

Hun kjente flere av de andre kunstnerne som holder til i Fossekleiva fra tidligere.
- Jeg husker spesielt første gangen jeg hadde utstilling i Oslo, hvor Marit Wiklund kjøpte en akvarell jeg hadde laget. En inspirasjon til å fortsette mitt arbeid som kunstner opplevde jeg det som, siden en annen kunstner kjøpte mitt arbeidet, forteller Myrvold.
KUNST RETT VEST

Fra Svelvik er det Kikki Hovland, Marit Wiklund og Berit Myrvold som ble plukket ut av juryen til å representere vår kommunen under Kunst rett vest.
- Kunst rett vest er en flott arena for kunstnere å få vist fram både sitt arbeid og hvordan man lager sine kunstverk, og en flott anerkjennelse er de også å bli plukket ut av juryen, sier Myrvold. En storr hovedutstilling på Sundvolden hotell på Ringerike, hvor alle de til sammen 100 kunstnerne fra 16 kommune er representert med et verk. Det er også satt av to helger hvor interesserte kan reise rundt og besøke de forskjellige atelier for en dypere innsikt i hverdagen til en kunstner. Både Marit Wiklund og Berit Myrvold inviterer innenfor dørene, mens Kikki Hovland i denne omnag kun deltar på kollektivutstillingen.

FAKTA

Berit Myrvold har sin utdanning fra:1996 Lektorkompetanse, 1979-81 Oslo Tegne- og Malerskole, 1978-79 Statens kunst og Håndverkskole, hospitant, malerlinjen. 1977-78 Statens lærerskole i forming, Notodden, tegning 1976/77 og 81/82 Academie Royale des beaux arts Liege, Belgia.
Hennes arbeider er innkjøpt av: Union Eiendom Drammen 2010. Buskerud fylkeskommune 2009. Suldal kommune 2007. Drammen kommune 2003. Gulskogen skole, Drammen 2002. Gol Videregående skole 2001. Sande kommune 1990. Hun har laget utsmykning til Lampeland bo og servicesenter, Flesberg i 2003.
Priser: I 2009 fikk hun Buskerud fylkeskommune kulturpris, og i 2006 fikk hun prisen for “Mest markante verk”, Novemberutstillingen Drammens museum, ved den Nasjonale jury Høstutstillingen.
Separatutstillinger: 2008 Tegnerforbundet, Oslo. 2007 Galleribj, Suldal. 2005 Ørland og Bjugn Kunstforening, Fosen. 2005 Lier Kunstforening, Lier. 2004 Galleri Oksen, Porsgrunn. 2003 Kunstnersenteret i Buskerud, Drammen. 1991 Øvre Eiker Kunstforening, Hokksund. 1990 Sande Kunstforening, Sande. 1990 Hurum Kunstlag, Støa. 1988 Unge Kunstnernes Samfund, Oslo. 1981 Galleri Fauconnier, Liege, Belgia.